Banofī (banoffee) pīrāgs (fotorecepte)

banoffie-pie

Šis mūsdienīgais deserts nāk no Anglijas. To var viegli pagatavot, bet sastāvdaļas slēpjas kūkas nosaukumā – BANāni un tOFĪ (tas ir kaut kas vidējs starp karameļu mērci un maigu īrisu, visbiežāk lieto vārīto iebiezināto krēmu).

Sastāvdaļas uz 21 cm lielu cepamformu:

Pamatnei:

  • 180 g piena cepumu („Selga”, piemēram)
  • 90-100 g sviesta

Pildījumam:

  • 400 g vārīta iebiezināta piena
  • 3 vidēji nogatavināti (bet ne pārāk) banāni
  • 300 ml salda krējuma ar 35% lielu tauku saturu
  • 2-3 ēdamkarotes pūdercukura

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Leave a Comment