10 dabīgi veidi, kā apstādināt matu izkrišanu reizi par visām reizēm

5) Maska pret matu izkrišanu ar olas dzeltenumu un olīveļļu.

Samaisiet 2 ēdamkarotes olīveļļas ar 2 olas dzeltenumiem, kārtīgi sakuliet. Ja maska sanākusi pārāk bieza, pievienojiet ½ glāzi ūdens.

Smēri uzsmērējiet uz matu saknēm un ar masāžas kustībām ieberziet ādā. Masku uzsmērējiet matiem visā garumā.

Masku atstājiet uz 20 – 30 minūtēm, pēc tam nomazgājiet ar remdenu ūdeni un šampūnu, lai dzeltenums nesaietu kunkuļos. Noskalojiet ar paskābinātu ūdeni (glāze ūdens + 1 ēdamkarote ābolu etiķis).

6) Sinepju maska matiem – viens no efektīvākajiem līdzekļiem pret matu izkrišanu.

Samaisiet 1 ēdamkaroti sinepju pulvera, 2 ēdamkarotes stipri novārītas tējas un 1 olas dzeltenumu. Iegūto maisījumu rūpīgi iesmērējiet galvas ādā, bet pārējo daļu iesmērējiet matos. Masku paturiet 20 minūtes, pēc tam rūpīgi nomazgājiet ar siltu ūdeni.

7) Mājas maska ar medu pret matu izkrišanu.

Esiet uzmanīgi: konsistence ir jāsmērē tīros matos. Tāpat ir svarīgi medu izkausēt istabas temperatūras ūdenī, lai saglabātu tā vērtīgās īpašības.

Nepieciešams uzklāt uz galvas ādas 2 – 3 ēdamkarotes izkausēta (vai šķidra) medus istabas temperatūrā.

5 minūtes to iesmērējiet, pēc tam ietiniet matus plēvē un dvielī. Masku paturiet 1 stundu, pēc tam nomazgājiet ar siltu ūdeni. Šādu mājas masku taisiet 2 reizes nedēļā.

8) Sīpolu maska pret matu izkrišanu.

Tā mitrina, uzlabo struktūru, paātrina augšanu un veicina matu folikulu atjaunšanos, kā arī stiprina matu saknes.

Samaisiet 2 ēdamkarote sīpolu ar 2 ēdamkarotēm ķiploka. Šo putriņu iesmērējiet galvā un pēc stundas nomazgājiet ar šampūnu. Lai mazinātu sīpola smaku, matus noskalojiet ar ābolu etiķa paskābinātu ūdeni.

9) Diždadža maska pret matu izkrišanu.

Diždadža eļļa ir viens no labākajiem un efektīvākajiem līdzekļiem matu aprūpē. Lai pagatavotu diždadžu masku, uzsildiet eļļu un samaisiet to ar 2 ēdamkarotēm medus un 2 ēdamkarotēm citronu sulas.

Uzsildiet iegūto maisījumu ūdens peldē līdz brīdim, kamēr medus nebūs izkusis. Pēc tam, kad maska atdzisīs, pievienojiet tai 2 olas dzeltenumus.

Diždadža masku iesmērējiet matu saknēs ar masāžas kustībām, bet maskas atlikumus iesmērējiet visu matu garumā. Ietiniet galvu polietilēna plēvē un dvielī, bet pēc stundas nomazgājiet ar siltu ūdeni.

10) Maska no bezkrāsas hennas pret matu izkrišanu.

Mājās pagatavota maska no bezkrāsu hennas lieliski baro matu folikulas. Mati kļūst spēcīgi un biezi, bet matu izkrišana krasi samazinās.

Lai pagatavotu masku pret matu izkrišanu, samaisiet 2 ēdamkarotes hennas ar 2 ēdamkarotēm citrona sulas. Pievienojiet 2 olu dzeltenumus un liesu biezpienu (lai iegūtu krēmveidīgu konsistenci).

Maska iesmērējiet matos, aptiniet ar plēvi un dvieli. Pēc 30 minūtēm nomazgājiet ar siltu ūdeni.

Kuru no šīm maskām jūs jau esat izmantojuši? Vai jums patika iegūtais efekts?

avots: lolwot.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment