Nenormāli gardais meksikāņu virtuves hīts! Vistas enčiladas

Sastāvdaļas:

  • 800 g maltās vistas gaļas
  • 5 tortiljas
  • 300 g Čedara siera (der jebkurš cits puscietais siers)
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 čilī piparu
  • 400 g tomātu savā sulā
  • 80 ml eļļas
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • 100 g cukura
  • 1/2 tējkarotes maltu piparu
  • 1/2 tējkarotes maltu čili piparu
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote žāvēta koriandra
  • 100 g svaiga koriandra

Gatavošanas gaita:

  1. No sākuma gatavojam mērci. Nomizojam sīpolus un ķiplokus, no čilī pipariem izņemam sēklas un visu smalki sakapājam.
  2. Pannā uz vidēja uguns uzsildām eļļu un apcepam sagrieztos dārzeņus 5 minūtes, pastāvīgi maisot. Tad ielejam konservētos tomātus, kas ir nedaudz sagriezti.
  3. Pievienojam sāli, cukuru, melno piparu pēc garšas, samaisām un sautējam 5-7 minūtes. Mērce ir gatava.
  4. Citā pannā jau uz liela uguns uzsildām eļļu un apcepam malto gaļu, pēc 10-15 minūtēm viss šķidrums no maltās gaļas jau ir iztvaicējis un tā sāks apcepties.
  5. Tajā momentā apkaisiet gaļu ar malto sarkano piparu, sāli pēc garšas, oregano, žāveto koriandru. (Var vienkārši paņemt meksikāņu garšvielu maisījumu).
  6. Cepam vēl 5 minūtes. Atlika tikai sarīvēt sieru un sagriezt svaigo koriandru.
  7. Tagad var ķerties klāt pie ečiladas veidošanas. Uzsildām cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Paņemam cepamo formu un uz formas dibena ielejam pusi no mērces.
  8. Tortiljas nedaudz uzsildām mikroviļņu krāsnī, lai tās kļūtu elastīgākas. Paņemam tortilju, uz vienas malas uzklājam 2-3 ēdamkarotes apceptas gaļas, uz tās – rīvēto sieru un virsū apkaisām ar sagriezto koriandru.
  9. Uzmanīgi sarullējam tortilju trubiņā un izliekam uz mērces ar “šuvi” uz leju. Tā izdariet 5 reizes (vai cik jums sanāk trubiņu). Kad visas enčiladas ir saliktas, aplejam tās ar atlikušo mērci, apkaisām ar sieru un kinzu.
  10. Cepam apmēram 20 minūtes, kamēr siers pilnībā neizkusīs un nesāks šņākt.

Labu apetīti!

Avots: vkusnodoma.net 

 

Leave a Comment