Sastāvdaļas:
- 800 g maltās vistas gaļas
- 5 tortiljas
- 300 g Čedara siera (der jebkurš cits puscietais siers)
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 čilī piparu
- 400 g tomātu savā sulā
- 80 ml eļļas
- 1,5 tējkarotes sāls
- 100 g cukura
- 1/2 tējkarotes maltu piparu
- 1/2 tējkarotes maltu čili piparu
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1 tējkarote oregano
- 1 tējkarote žāvēta koriandra
- 100 g svaiga koriandra
Gatavošanas gaita:
- No sākuma gatavojam mērci. Nomizojam sīpolus un ķiplokus, no čilī pipariem izņemam sēklas un visu smalki sakapājam.
- Pannā uz vidēja uguns uzsildām eļļu un apcepam sagrieztos dārzeņus 5 minūtes, pastāvīgi maisot. Tad ielejam konservētos tomātus, kas ir nedaudz sagriezti.
- Pievienojam sāli, cukuru, melno piparu pēc garšas, samaisām un sautējam 5-7 minūtes. Mērce ir gatava.
- Citā pannā jau uz liela uguns uzsildām eļļu un apcepam malto gaļu, pēc 10-15 minūtēm viss šķidrums no maltās gaļas jau ir iztvaicējis un tā sāks apcepties.
- Tajā momentā apkaisiet gaļu ar malto sarkano piparu, sāli pēc garšas, oregano, žāveto koriandru. (Var vienkārši paņemt meksikāņu garšvielu maisījumu).
- Cepam vēl 5 minūtes. Atlika tikai sarīvēt sieru un sagriezt svaigo koriandru.
- Tagad var ķerties klāt pie ečiladas veidošanas. Uzsildām cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Paņemam cepamo formu un uz formas dibena ielejam pusi no mērces.
- Tortiljas nedaudz uzsildām mikroviļņu krāsnī, lai tās kļūtu elastīgākas. Paņemam tortilju, uz vienas malas uzklājam 2-3 ēdamkarotes apceptas gaļas, uz tās – rīvēto sieru un virsū apkaisām ar sagriezto koriandru.
- Uzmanīgi sarullējam tortilju trubiņā un izliekam uz mērces ar “šuvi” uz leju. Tā izdariet 5 reizes (vai cik jums sanāk trubiņu). Kad visas enčiladas ir saliktas, aplejam tās ar atlikušo mērci, apkaisām ar sieru un kinzu.
- Cepam apmēram 20 minūtes, kamēr siers pilnībā neizkusīs un nesāks šņākt.
Labu apetīti!
Avots: vkusnodoma.net
Pages: 1 2