Gatavošanas gaita:
- Mīklai – izsijājiet 140 g miltu, pievienojiet 10 g rauga un 120 ml ūdens. Samīciet mīklu 2 minūšu garumā, jāsanāk lipīgai masai. Apsedziet un atstājiet uz 1 stundu siltā vietā. Uzbriedušā mīklā pievienojiet pārējos miltus, olas, cukuru un samīciet mīklu 8 minūšu garumā. Beigās pievienojiet izkausētu sviestu un turpiniet mīcīt mīklu 2 minūtes.
- Mīklai jābūt mīkstai, gludai. Apsedziet mīklu un atstājiet to uz 30 minūtēm. Tad turiet ledusskapī 1 stundu (vai uz nakti), tas palīdzēs sarullēt mīklu.
- Formēšana – sarullējiet mīklu 1 cm biezumā. Ar formiņas palīdzību izgrieziet 30 aplīšus, bet vidū – vēl vienu, mazāku apli. Atstājiet mīklu uz 45 minūtēm.
- Pannā uzsildiet eļļu, gatavību pārbaudām ar kociņu – ja sāk burbuļot, eļļa ir pietiekami karsta.
- Cepiet virtuļus no abām pusēm, apmēram pusminūti katru pusi, līdz zeltainai krāsai.
- Salieciet gatavos virtuļus uz papīra dvieļa. Aplejiet ar glazūru vai apkaisiet ar pūdercukuru.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker
Pages: 1 2