Virtuļi “Donuts” no slavenā izraēliešu konditora

Gatavošanas gaita:

  1. Mīklai – izsijājiet 140 g miltu, pievienojiet 10 g rauga un 120 ml ūdens. Samīciet mīklu 2 minūšu garumā, jāsanāk lipīgai masai. Apsedziet un atstājiet uz 1 stundu siltā vietā. Uzbriedušā mīklā  pievienojiet pārējos miltus, olas, cukuru un samīciet mīklu 8 minūšu garumā. Beigās pievienojiet izkausētu sviestu un turpiniet mīcīt mīklu 2 minūtes.
  2. Mīklai jābūt mīkstai, gludai. Apsedziet mīklu un atstājiet to uz 30 minūtēm. Tad turiet ledusskapī 1 stundu (vai uz nakti), tas palīdzēs sarullēt mīklu.
  3. Formēšana – sarullējiet mīklu 1 cm biezumā. Ar formiņas palīdzību izgrieziet 30 aplīšus, bet vidū – vēl vienu, mazāku apli. Atstājiet mīklu uz 45 minūtēm.
  4. Pannā uzsildiet eļļu, gatavību pārbaudām ar kociņu – ja sāk burbuļot, eļļa ir pietiekami karsta.
  5. Cepiet virtuļus no abām pusēm, apmēram pusminūti katru pusi, līdz zeltainai krāsai.
  6. Salieciet gatavos virtuļus uz papīra dvieļa. Aplejiet ar glazūru vai apkaisiet ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

 

Leave a Comment