Vienkārši un efektīvi paņēmieni, kā iztīrīt gludekli gan no iekšpuses, gan ārpuses

Tīrām gludekli no ārpuses

Gludekļa apakša arī periodiski paliek netīra, un tā ir jātīra. Lūk, daži vienkārši un efektīvi paņēmieni, kā atrisināt šo problēmu mājas apstākļos.

Soda + etiķis

Samaisiet 2 tējkarotes sodas un nedaudz etiķa, līdz izveidojas pasta. Iegūto pastu uzsmērējiet uz gludekļa pamatnes un pēc tam ar lupatiņu notīriet.

Etiķis + ūdens

Ar šo maisījumu arī var notīrīt gludekļa apakšu. Gludekli uzkarsēt nevajag.Vienādās proporcijās samaisiet etiķi un ūdeni, paņemiet vates kociņu un iztīriet gludekļa atvērumus.

Saimniecības ziepes

Šādā veidā iespējams notīrīt telfona gludekļa apakšu. Uzkarsējiet gludekli līdz minimumam, kārtīgi saziepējiet virsmu un ar notīriet ar lupatiņu.

Sāls

Lēts un ar laiku pārbaudīts gludekļa pamatnes tīrīšanas paņēmiens. Uzberiet parasto sāli uz foliju/dvieli, uzkarsējiet gludekli un kārtīgi izgludiniet.

LASI VĒL: Aizkari vairs nav nepieciešami! Tikai viena stunda – un jūsu mājoklis vairs nebūs tādas kā iepriekš

Ūdeņraža pārskābe

Vates gabaliņu iemērciet 3 % aptiekas ūdeņraža pārskābē, notīriet gludekļa pamatni un atvērumus.

Zobu pasta

Tā palīdzēs “noskrubēt” gludekļa virsmu. Izvēlieties balto, nevis gēla pastu. Izspiediet no tūbiņas pastu uz nedaudz uzkarsēta gludekļa un ar lupatiņas palīdzību notīriet.

Acetons

Visspēcīgākais paņēmiens, jo noņem piekaltušu plastmasu vai piedegušu sintētiku. Vienkārši samitriniet vati un noberzējiet netīrumus.

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment