Vienkārši un efektīvi paņēmieni, kā iztīrīt gludekli gan no iekšpuses, gan ārpuses

Gludeklis periodiski ir jāattīra no netīrumiem, putekļiem, pelējuma un kaļķakmens. Piedāvājam jums izmantot 10 vienkāršus un efektīvus paņēmienus!

Tīrām gludekli no iekšpuses

Ja gludeklī tiek izmantot nevis tīrs, destilēts, bet gan parasts ūdens no krāna, tad ar laiku iekšpusē izveidojas kaļķakmens. Ja gludeklis pēkšņi ir sācis smērēt apģērbu, ja no tā izdalās brūns šķidrums, tad gludeklis nekavējoties ir jāiztīra no iekšpuses!

LASI VĒL: Viena nedārga lieta, un jūs aizmirsīsiet par kondensātu uz logiem

Etiķis + ūdens

Bļodā ielejiet galda etiķi un ūdeni vienādās proporcijās 1:1. Nolieciet gludekli vertikāli, ielejiet līdz maksimālai šķidruma atzīmei, uzkarsējiet gludekli un atstājiet uz 10 minūtēm. Gludeklis pa šo laiku ieslēgsies un izslēgsies, nepārtrauciet šo procesu.

Pēc tam nolieciet kaut kādu bļodu un sāciet no gludekļa izlaist tvaiku. Jāturpina tik ilgi, līdz no gludekļa vairs netecēs ārā brūnais šķidrums. Atcerieties, ka šīs procedūras laikā visiem logiem mājās ir jābūt atvērtiem!

Beigās vienkārši ielejiet ūdeni, vēlreiz uzkarsējiet un izlaidiet tvaikus, lai atbrīvotos no kaļķakmens un etiķa. Gludekli noslaukiet ar papīra salveti.

Citronskābe + ūdens

Citronskābes paciņu (20-25gr) izšķīdiniet 1 glāzē silta ūdens. Veiciet to pašu procedūru, kā ar etiķi. Citronskābe arī labi notīra rūsu un aplikumu.

Šķir nākošo lapu un uzzini kā attīrīt gludekli no ārpuses

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment