Vēderu svētki! Gaļas pīrāgs “Krizantēma” (fotorecepte)

Gatavošanas gaita:

Aplejiet raugu ar pienu, pievienojiet cukuru un atstājiet 15-20 minūtes, lai raugs “aktivizētos”.

Samaisiet pienu, kefīrum cukuru, olas un eļļu. Kārtīgi samaisiet, pievienojiet raugu, izsijātus miltus un samīciet mīkstu mīklu. Apsedziet mīklas bļodu ar pārtikas plēvi un turiet to 1 stundu siltā vietā. Tad mīklu samīciet un sadaliet 2 vienādās daļās.

Vienu daļu atkal ielieciet bļodā un apsedziet ar virtuves dvieli. Otru – sarullējiet 3-4 mm biezā plācenī (galdu apkaisiet ar miltiem pēc nepieciešamības).

Ar glāzes palīdzību no mīklas izgrieziet aplīšus. Atlikušo mīklu savāciet kopā, sarullējiet un atkal izgrieziet. Gatavos aplīšus apsedziet ar pārtikas plēvi.

Uz aplīša izlieciet apmēram 1 tējkaroti maltās gaļas ar šķipsniņu siera.

Salociet uz pusēm.

Tad vēlreiz uz pusēm. No apakšas mīklas galiņus nedaudz sakniebiet.

No sākuma formu ieziediet ar eļlu, tad formas dibenā uzklājiet cepamo papīru un to arī ieziediet ar eļļu. Salieciet pīrādziņus cieši citu pie cita cepamā formā (28 cm diametrā).

Kad visus pīrādziņus būsiet ielikuši cepamā formā, atkārtojiet šos soļus ar otru mīklas daļu.

Vidum – paņemiet 3 aplīšu pusītes un ieziediet tās ar malto gaļu.

Salieciet tās, kā tas ir parādīts bildē.

Sarullējiet ruletē, sākot ar apakšējo daļu un ielieciet to pīrāga vidū. Formu apsedziet ar pārtikas plēvi un ļaujiet nostāvēties apmēram 20-30 minūtes.

Ieziediet pīrāgu ar 1 sakultu olu dzeltenumu un 1 ēdamkaroti piena.

Cepiet 180 grādos karstā cepeškrāsnī apmēram 35-40 minūtes. 15 minūtes pirms pabeigšanas samaiziniet temperatūru līdz 175 grādiem.

Gatavo pīrāgu ieziediet ar izkausētu sviestu (30 g) un apsedziet ar dvieli 15 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/best_of_kulinaria

Leave a Comment