Valdzinoši mandeļu cepumi ar medu bez cukura un miltiem (fotorecepte)

00313

Vienā bļodā sajauciet mandeļu miltus, irdinātāju un sāli.

00513

Otrā bļodā sajauciet zemesriekstu sviestu un medu.

00714

Tagad apvienojiet un samaisiet abu bļodu maisījumus. No sākuma samaisiet ar dakšu, tad ar rokām. Ir jāsanāk ļoti biezai mīklai. Ja nesanāk – pievienojiet klāt nedaudz mandeļu mitu. Beigās Jums sanāks šāda bumbiņa.

00813

Atkniebiet no tās nelielus gabaliņus un saritiniet tos bumbiņās valrieksta lielumā, kā tas ir parādīts bildē augšā.

00912

Plakanā traukā ieberiet sezama sēklas, apveliet tajās bumbiņas tā, lai visa bumbiņa būtu sēklās.

0119

Gatavās bumbiņas izlieciet uz cepampapīra un samīciet tos ar kādu tējas krūzi vai trauku, lai tie kļūti plakani.

01211

Cepumi biezumam ir jābūt apmēram 5 mm.

Jūs varat arī eksperimentēt – padarīt cepumus biezākus vai plānākus. Pēc šīs receptes ir jāsanāk 15 cepumiem 6 cm diametrā. Cepiet tos cepeškrāsnī 175 grādos 10-15 minūtes. Tiklīdz cepumi ieguva brūnu garozu – izņemiet tos, no sākuma tie šķitīs mīksti, bet tad sacietēs.

Labu apetīti!

Avots: andychef.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment