Vienā bļodā sajauciet mandeļu miltus, irdinātāju un sāli.
Otrā bļodā sajauciet zemesriekstu sviestu un medu.
Tagad apvienojiet un samaisiet abu bļodu maisījumus. No sākuma samaisiet ar dakšu, tad ar rokām. Ir jāsanāk ļoti biezai mīklai. Ja nesanāk – pievienojiet klāt nedaudz mandeļu mitu. Beigās Jums sanāks šāda bumbiņa.
Atkniebiet no tās nelielus gabaliņus un saritiniet tos bumbiņās valrieksta lielumā, kā tas ir parādīts bildē augšā.
Plakanā traukā ieberiet sezama sēklas, apveliet tajās bumbiņas tā, lai visa bumbiņa būtu sēklās.
Gatavās bumbiņas izlieciet uz cepampapīra un samīciet tos ar kādu tējas krūzi vai trauku, lai tie kļūti plakani.
Cepumi biezumam ir jābūt apmēram 5 mm.
Jūs varat arī eksperimentēt – padarīt cepumus biezākus vai plānākus. Pēc šīs receptes ir jāsanāk 15 cepumiem 6 cm diametrā. Cepiet tos cepeškrāsnī 175 grādos 10-15 minūtes. Tiklīdz cepumi ieguva brūnu garozu – izņemiet tos, no sākuma tie šķitīs mīksti, bet tad sacietēs.
Labu apetīti!
Avots: andychef.ru
Kas ir irdinātājs?