Uzmanīgi: jūraszāles, kas nogalina suņus!!! Lūk, kāpēc tas ir bīstami visiem

Pagaidām ārsti nevar nosaukt precīzu nāvju iemeslu, bet par vainīgām tiek uzskatītas zilganzaļās jūraszāles. Patiesībā tas pat nav pats augs, bet drīzāk mikroskopiska būtne ar nosaukumu cianobaktērija.

Par jūraszālēm tās dēvē tāpēc, ka tās, līdzīgi augiem, var uztvert saules saturs un pārvērst par savai pastāvēšanai tik nepieciešamo enerģiju. Vasaras karstuma laikā šo baktēriju daudzums palielinās ļoti strauji.

Nelielos daudzumos tās cilvēkiem nevar nodarīt kaitējumu – to mazā izmēra dēļ ezera peldētāji tās pat nepamana. Tomēr ziedēšanas laikā tās sāk veidot kopas, un uz ūdens virsmas var pamanīt tumši zaļus kamoliņus un diedziņus.

Lielākajā daļā gadījumu ūdens kļūst putains un iegūst dzeltenīgu, zaļu vai brūnganu krāsu. Tādos ezeros, protams, labāk nepeldēties.

Vislielāko kaitējumu cianobaktērijas rada, nonākot cilvēka organismā, kad peldoties cilvēks nejauši ūdeni norij. Tieši šādos gadījumos cilvēkiem var rasties nelaba dūša, čūlas mutē un nopietnas problēmas ar aknām.

Zinātnieki uzskata, ka ar laiku zilganzaļās jūraszāles kļūs vēl bīstamākas un saslimšanu skaits krasi pieaugs. Lieta tāda, ka mūsu planētas temperatūra pastāvīgi paaugstinās – 2019. gada vasara tiek uzskatīta par vienu no karstākajām vēsturē. Siltos apstākļos, karstas saules ietekmē baktērijas vairojas neiedomājamā ātrumā. Iespējams, ka tās jau var atrast ezeros, kurus jūs uzskatījāt par tīriem…

Vai jūs bijāt dzirdējuši par tādu apdraudējumu?

avots: nbcnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment