Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- 1 glāze miltu
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 0,5 tējkarotes sodas
- 0,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 4 lielas ēdamkarotes kakao
- 0,5 glāze piena
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- ¼ glāze augu eļļas
- 0,5 glāze karsta ūdens
Pildījumam:
- 300 g tumšas šokolādes ar lielu kakao saturu
- 50 g piena šokolādes
- 2 ēdamkarotes kukurūzas sīrupa vai glikozes (var arī iztikt)
- 2 ēdamkarotes ruma
- 500 ml trekna saldā krējuma
- Kakao-pulveris dekoram
Biskvītam – sakuliet olas ar cukuru, tad pievienojiet eļļu un pienu. Pievienojiet miltus, sodu, cepamo pulveri un kakao. Beigās pievienojiet karstu ūdeni. Mīkla sanāks nedaudz šķidra, bet tā tam ir jābūt. Uzreiz ielejiet mīklu multivāres katlā un cepiet 50 minūtes cepamā režīmā, tad ļaujiet atdzist katlā 20 minūtes, tad izņemiet un atdzesējiet.
Biskvīts sanāks mitrs. To sadrupiniet drupačās, nomēriet 300 g drupaču un ielieciet to 18-20 cm lielā formā, kas ir iepriekš noklāta ar cepamo papīru, iespiežot masu formas dibenā.
Trifeļu pildījums – šokolādi salauziet gabaliņos un izkausējiet ūdens peldē (vai arī mikroviļņu krāsnī). Pievienojiet rumu un kukurūzas sīrupu (vai glikozi).
Saldo krējumu krējumu sakuliet biezā krēmā un pakāpeniski pievienojiet šokolādi. Maisiet jau ne ar mikseri, bet ar karoti.
Uzmanīgi ielejiet trifeļu krēmu uz biskvīta un nedaudz pasitiet ar formu pa galdu, lai krēms vienmērīgi izplatītos. Apsedziet formu ar foliju vai plēvi un ielieciet ledusskapī uz nakti, labāk uz diennakti.
Pēc atdzišanas apkaisiet ar kakao-pulveri. Ar siltu nazi uzmanīgi iegrieziet gar cepamās formas malām un noņemiet formu. Uzmanīgi pārlieciet kūku uz šķīvja. To var pasniegt ar saldējuma bumbiņu, saldo krējumu vai ēst tāpat.
Labu apetīti!
Avots: elenalat.blogspot.com