Krāšņā torte “Žirafe” (fotorecepte)

Cepumus samaliet blenderī, pievienojiet izkausēto sviestu un samaisiet līdz viendabīgai masai.

Kūku formu (21 cm diametrā) ieziediet ar sviestu, cieši salieciet cepumu pamatni formā, izveidojot nelielus bortiņus. Cepiet 160 grādos 10 minūtes, atkarībā no cepeškrāsns. Pamatnei jābūt labi apceptai.

Salauziet šokolādi gabaliņos.

Kastrolī ielejiet saldo krējumu un pienu, uzsildiet uz vidēja uguns, pastāvīgi maisot. Taču nevāriet! Noņemiet no uguns un pievienojiet šokolādi.

Maisiet līdz šokolāde izkūst. Pievienojiet vaniļas cukuru.

Sakuliet olas un pakāpeniski pievienojiet tās pie šokolādes masas, ātri samaisiet un nedaudz sakuliet ar mikseri līdz viendabīgam stāvoklim.

Ielejiet šokolādes pildījumu kūku formā un cepiet 15-20 minūtes vai kamēr pildījums pārstās šūpoties.

Uz karstas tortes salieciet zefīru jeb marshmellows, kas ir sagriezts uz pusēm ar šķērēm.

Salieciet zefīrus uz tortes augšas. Jāsanāk kā bildē.

180 grādos cepiet ar ieslēgtu augšējo siltumu 1-2 minūtes. Sekojiet, lai zefīrs nedaudz apceptos, taču ne vairāk. Torte ir gatava!

Labu apetīti!

Avots: vk.com/best_of_kulinaria

Leave a Comment