Torte „Pane Vaļevska”

Gatavošanas gaita:

  1. Pagatavojiet biskvītus. Sarīvējiet olu ar 1 glāzi cukura un 100 g sviesta. Pievienojiet medus, krējumu, sodu un miziņas. Samaisiet. Ieberiet izsijātus miltus. Jums sanāks bieza mīkla.
  2. Paņemiet cepamo formu. Ieziediet to ar sviestu un uzlieciet virsū cepamo papīru, bet virsū 1/3 no mīklas. Izlīdziniet mīklu ar samitrinātu karoti un ielieciet cepeškrāsnī. Cepiet 15-20 minūtes 180 grādos. Izcepiet 3 biskvītus.
  3. Sagatavojiet bezē. Sakuliet 10 olbaltumus līdz putām, pievienojiet 2 glāzes cukura, turpiniet kult līdz noturīgām putām. Izlieciet tās uz cepamās formas. Cepiet15-17 minūtes 150 grādos. Samaziniet temperatūru līdz 100 grādiem, nedaudz atveriet cepeškrāsni un cepiet vēl 1 stundu.
  4. Krēmam – uzsildiet 1 glāzi piena un 1 glāzi cukura, taču nevāriet. Sakuliet 10 olu dzeltenumus un pievienojiet tos piena maisījumam. Maisiet līdz sabiezē, tad noņemiet no uguns.
  5. Atdzesējiet krēmu, pievienojiet 200 g sviesta, vaniļas cukuru un sakuliet. Tad pievienojiet pusi no riekstiem.
  6. Atsevišķi sadrupiniet bezē.
  7. Salieciet torti slāņos. No sākuma biskvīts, tad krēms, tad – bezē. Atkārtojiet tā ar visiem biskvītiem.
  8. Apkaisiet torti ar atlikušajiem riekstiem. Ielieciet ledusskapī, lai deserts uzsūktu krēmu.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Leave a Comment