Gatavošanas gaita:
- Pagatavojiet biskvītus. Sarīvējiet olu ar 1 glāzi cukura un 100 g sviesta. Pievienojiet medus, krējumu, sodu un miziņas. Samaisiet. Ieberiet izsijātus miltus. Jums sanāks bieza mīkla.
- Paņemiet cepamo formu. Ieziediet to ar sviestu un uzlieciet virsū cepamo papīru, bet virsū 1/3 no mīklas. Izlīdziniet mīklu ar samitrinātu karoti un ielieciet cepeškrāsnī. Cepiet 15-20 minūtes 180 grādos. Izcepiet 3 biskvītus.
- Sagatavojiet bezē. Sakuliet 10 olbaltumus līdz putām, pievienojiet 2 glāzes cukura, turpiniet kult līdz noturīgām putām. Izlieciet tās uz cepamās formas. Cepiet15-17 minūtes 150 grādos. Samaziniet temperatūru līdz 100 grādiem, nedaudz atveriet cepeškrāsni un cepiet vēl 1 stundu.
- Krēmam – uzsildiet 1 glāzi piena un 1 glāzi cukura, taču nevāriet. Sakuliet 10 olu dzeltenumus un pievienojiet tos piena maisījumam. Maisiet līdz sabiezē, tad noņemiet no uguns.
- Atdzesējiet krēmu, pievienojiet 200 g sviesta, vaniļas cukuru un sakuliet. Tad pievienojiet pusi no riekstiem.
- Atsevišķi sadrupiniet bezē.
- Salieciet torti slāņos. No sākuma biskvīts, tad krēms, tad – bezē. Atkārtojiet tā ar visiem biskvītiem.
- Apkaisiet torti ar atlikušajiem riekstiem. Ielieciet ledusskapī, lai deserts uzsūktu krēmu.
Labu apetīti!
Avots: sovkusom.ru
Pages: 1 2