Torte „Mīli mani” (fotorecepte)

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 250 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 6 olu dzeltenumi
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 500 g miltu
  • 2 ēdamkarotes cepamā pulvera

Pirmajam biskvītam:

  • 1 glāze riekstu

Otrajam biskvītam:

  • 200 g žāvētu aprikožu

Trešajam biskvītam:

  • 1 glāze magoņu
  • 1 glāze cukura
  • 100 g sviesta
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Apslacīšanai:

  • 6 olu baltumi
  • 1 glāze cukura

Mīklai – sviestu sarīvējiet ar miltiem. Pievienojiet skābo krējumu, cukuru, olu dzeltenumu, cepamo pulveri. Samīciet mīklu, sadaliet to trīs daļās, pirmo daļu cieši uzklājiet uz cepamās formas.

Magonēm – aplejiet tās ar verdošu ūdeni, tad sarīvējiet kopā ar cukuru. Pievienojiet olas, sviestu un atkal sarīvējiet. Beigās pievienojiet miltus un cepamo pulveri, samaisiet.

Apslacīšanai – olbaltumus sakuliet ar cukuru līdz noturīgām putām.

Uz pirmās mīklas daļas izlieciet aprikozes.

Uz otrās uzlieciet riekstus.

Uz trešās – magones. Katru tortes slāni ieziediet ar olbaltumu masu.

Cepiet katru mīklas daļu atsevišķi 200 grādos 40-45 minūtes (līdz gatavībai).

Krēmam – 0,5 l piena, 3 ēdamkarotes cietes, 1 glāze cukura + 300 g sviesta.

Formēšana – magoņu biskvīts + krēms + aprikožu biskvīts + krēms + riekstu biskvīts.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Leave a Comment