Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 250 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 6 olu dzeltenumi
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 500 g miltu
- 2 ēdamkarotes cepamā pulvera
Pirmajam biskvītam:
- 1 glāze riekstu
Otrajam biskvītam:
- 200 g žāvētu aprikožu
Trešajam biskvītam:
- 1 glāze magoņu
- 1 glāze cukura
- 100 g sviesta
- 2 olas
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Apslacīšanai:
- 6 olu baltumi
- 1 glāze cukura
Mīklai – sviestu sarīvējiet ar miltiem. Pievienojiet skābo krējumu, cukuru, olu dzeltenumu, cepamo pulveri. Samīciet mīklu, sadaliet to trīs daļās, pirmo daļu cieši uzklājiet uz cepamās formas.
Magonēm – aplejiet tās ar verdošu ūdeni, tad sarīvējiet kopā ar cukuru. Pievienojiet olas, sviestu un atkal sarīvējiet. Beigās pievienojiet miltus un cepamo pulveri, samaisiet.
Apslacīšanai – olbaltumus sakuliet ar cukuru līdz noturīgām putām.
Uz pirmās mīklas daļas izlieciet aprikozes.
Uz otrās uzlieciet riekstus.
Uz trešās – magones. Katru tortes slāni ieziediet ar olbaltumu masu.
Cepiet katru mīklas daļu atsevišķi 200 grādos 40-45 minūtes (līdz gatavībai).
Krēmam – 0,5 l piena, 3 ēdamkarotes cietes, 1 glāze cukura + 300 g sviesta.
Formēšana – magoņu biskvīts + krēms + aprikožu biskvīts + krēms + riekstu biskvīts.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker