Gatavošanas gaita:
- Samīcām mīklu, sakuļot visas, izņemot olbaltumus un cukuru, sastāvdaļas kopā. Sadalām mīklu 3 daļās un turam ledusskapī3 stundas. 15 minūtes pirms cepšanas izņemam no ledusskapja.
- Cepamo formu noklājam ar cepamo papīru vai foliju un nesarullētu mīklu līdzeni izlīdzinām ar pirkstiem. Mīklu apkaisām ar sakapātiem riekstiem, riekstiem nav jābūt pārāk smalkiem.
- Sakuļam olbaltumus ar cukuru līdz noturīgai baltai masai un uzklājam masu uz mīklas daļām. Cepam 100 grādos 30-40 minūtes līdz zeltainai krāsai. Bezē ir jāsanāk cietam. Gatavajam biskvītam ir obligāti jāatdziest, lai tas nekļūtu pārlieku drupatains. Apgriežam bezē-tortes slāņus, lai sanāktu vienmērīgi un skaisti tortes biskvīti. Apgrieztos pārpalikumus atstājam.
- Sakuļam iebiezināto pienu ar istabas temperatūras sviestu.
- Kad biskvīti atdziest, uzklājiet uz katra biskvīta krēmu un apkaisiet ar valriekstiem. Tradicionāli torti dekorē ar maziem bezē gabaliņiem, bet apgrieztos gabaliņus sadrupinām un dekorējam ar to tortes malas.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/best_of_kulinaria
Pages: 1 2