Tīteņi ziemai. Neko šādu līdz šim es nebiju redzējusi

Dārzeņi uz galda visu cauru gadu ir tas ideāls, pēc kura mums visiem vajadzētu tikties.

Nav obligāti nepieciešams, lai tie nāktu pa taisno no dobes, galvenais, lai sagataves recepte būtu universāla, kas der lielākajam vairumam ēdienu, bet tajā pašā laikā tā nevar būt pārāk garlaicīga. Tieši ar šādu recepti dalīsimies šodien.

Marinēti kāpostu tīteņi ar baklažāniem, sēnēm, gurķiem, tomātiem un citiem dārzeņiem lieliski derēs ziemai. Gan kāpostu lapas, gan burkāni marinādē iegūst patīkami pikantu garšu. Mēs ierosinām nepieciešamo produktu sarakstā iekļaut arī bietes.

Sastāvdaļas:

1 kāpostgalva

3 ķiploku daiviņas

2 pipari

1 čili pipars

5 ēdamkarotes cukurs

Smaržīgie pipari pēc garšas

100 ml etiķis

500 g burkāni

1 biete

1 sīpols

1 l ūdens

2 lauru lapas

2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana:

1.Sākumā pagatavo lapas: ievieto kāpostgalvu mikroviļņu krāsnī uz 10 minūtēm uz zemu jaudu, lai vieglāk sadalīt lapas. Pēc tam sadali lapas un nogriez pārāk biezās lapu daļas.

2. Gatavo pildījumu. Sākumā sagriez visas sastāvdaļas: sīpolu – mazos kubiņos vai pusgredzenos, burkānu sarīvē uz vidējas rīves, piparu sagriez salmiņš, čili piparu – aplīšos.

3. Apcep sīpolus eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni un pievieno tiem samalto ķiploku, piparus, burkānus un čili piparu. Cep tik ilgi, kamēr visi dārzeņi mīksti, neaizmirsti ik pa laikam apmaisīt. Pēc tam noņem no uguns un atdzesē.

4. Ietin dārzeņu masu kāpostu lapās un saliec sterilizētās burkās sapildītos tīteņus. Pa vidu burkās ieliec pētersīļus, bet centrā vai pa malām ieliec svaigas bietes gabaliņus.

5. Gatavo marinādi. Litram ūdens pievieno smaržīgos piparus, sāli, cukuru, lauru lapas un uzvāri. Pēc tam izslēdz uguni, pievieno etiķi un samaisi.

6. Aplej tīteņus ar marinādi, sterilizē burkas 25 minūtes. Pēc tam aiztaisi burkas, ietin tās lupatās un pilnībā atdzesē. Glabā tīteņus tumšā, vēsā vietā.

Biešu gabali piešķirs savu krāsu un specifisko garšu, bet pašus tīteņus var pildīt ne tikai ar burkāniem, bet arī ar visparastāko pildījumu – rīsiem un gaļu.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment