Tik ļoti līdzīgs šerbetam – šokolādes fadžs jeb fudge bez miltiem un cepšanas

00317

Dziļā kastrolī savienojiet visas sastāvdaļas, izņemot riekstus.

00417

Uzlieciet kastroli vārīties uz vidēja uguns un dažreiz samaisiet. No sākuma cukurs pilnībā izkusīs un masa kļūs viendabīga.

00518

Tad masa sāks vārīties ar bieziem, lieliem burbuļiem.

00616

Kad masa sasniegs 113 grādus, noņemiet no uguns. Pārlejiet masu plašā traukā (var izmantot lielu pannu).

00716

Ļaujiet maisījumam atdzist 30 minūtes, tad sāciet maisīt ar lāpstiņu (vai mikseri). Pēc 6 minūtēm masa sāks sabiezēt – cukurs kristalizējas.

00815

Pievienojiet apceptos riekstus un visu vēlreiz kārtīgi samaisiet.

00914

Pārlejiet gatavo masu ar sviestu ieziestā formā vai ar cepamo papīru noklātā formā.

Apmēram pēc 1-1,5 stundām masa sacietēs (tam pat nevajag ledusskapi). Uzmanīgi izņemiet desertu un sagrieziet kubiņos. Jo ilgāk maisīt masu, kad tā dziest – jo sausāku un drupačaināku desertu jūs iegūsiet.

Labu apetīti!

Avots: andychef.ru

Leave a Comment