Dziļā kastrolī savienojiet visas sastāvdaļas, izņemot riekstus.
Uzlieciet kastroli vārīties uz vidēja uguns un dažreiz samaisiet. No sākuma cukurs pilnībā izkusīs un masa kļūs viendabīga.
Tad masa sāks vārīties ar bieziem, lieliem burbuļiem.
Kad masa sasniegs 113 grādus, noņemiet no uguns. Pārlejiet masu plašā traukā (var izmantot lielu pannu).
Ļaujiet maisījumam atdzist 30 minūtes, tad sāciet maisīt ar lāpstiņu (vai mikseri). Pēc 6 minūtēm masa sāks sabiezēt – cukurs kristalizējas.
Pievienojiet apceptos riekstus un visu vēlreiz kārtīgi samaisiet.
Pārlejiet gatavo masu ar sviestu ieziestā formā vai ar cepamo papīru noklātā formā.
Apmēram pēc 1-1,5 stundām masa sacietēs (tam pat nevajag ledusskapi). Uzmanīgi izņemiet desertu un sagrieziet kubiņos. Jo ilgāk maisīt masu, kad tā dziest – jo sausāku un drupačaināku desertu jūs iegūsiet.
Labu apetīti!
Avots: andychef.ru