Šokolādes kūka jeb franču klafuti (clafoutis) ar ķiršiem (fotorecepte)

002

Visgrūtākais šajā receptē ir sarīvēt citrona vai laima miziņu. Lai to paveiktu, lietojam smalku rīvi.

0081

Ieberam miziņu dziļā traukā. Tad jebkādā secībā pievienojam pārējās sastāvdaļas: miltus, kakao, olas, cukuru un pienu.

0092

Visu kārtīgi samaisām ar mikseri. Sanāks ļoti šķidra, tā saucamā pankūku mīkla – nebaidieties, tā tam ir jābūt.

0102

Nelielu cepamformu (bildē ir 16 cm liela forma) ieziežam ar sviestu.

0111

Formā akurāti saliekam ķiršus. Šeit, protams, var likt jebkādas ogas vai augļus, svaigus vai saldētus. Ja izmantosiet sasaldētās ogas – ļaujiet tām atdzist un nolejiet lieko sulu, mīklā tā nav vajadzīga.

0122

Formā uzmanīgi ielejam mīklu. Ogas uzpeldēs augšā, kā tam ir jābūt.

0203

Cepam 180 grādos 30-50 minūtes. Šeit viss ir atkarīgs no formas un cepeškrāsns. Kad zobu bakstāmais iznāk no kūkas sauss – kūka ir gatava. Kad izņemsiet formu no cepeškrāsns, ļaujiet tai nedaudz atdzist, apkaisiet ar pūdercukuru un pasniedziet.

Labu apetīti!

Avots: andychef.ru

Leave a Comment