Slinkā ķiršu strūdele

Gatavošanas gaita:

  1. Atsaldējiet mīklu. Uz galda uzberiet miltus un sarullējiet mīklu plānā plācenī.
  2. Ūdens peldē izkausējiet sviestu un nosmērējiet ar to sarullēto mīklu. Pēc tam apkaisiet mīklu ar rīvmaizi un samaltiem riekstiem. Mīklas malas atstājiet neaizpildītas dažu cm lielumā.
  3. Ķiršus bez kauliņiem samaisiet ar kukurūzas cieti.
  4. Uz mīklas izlieciet ķiršus, virsū apkaisiet cukuru. Pēc tam sarullējiet mīklu ciešā ruletē.
  5. Uzlieciet ruleti uz cepamās formas, kas ir noklāt ar cepamo papīru. Saduriet ruletes virsmu ar dakšu visas ruletes garumā un nosmērējiet ruleti ar sakulto olu.
  6. Cepiet 200 grādos 15 minūtes, kamēr garoza nekļūs zeltaina. Izņemot ruleti no cepeškrāsns, nosmērējiet to ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Leave a Comment