Sacepums no dārzeņiem un maltās gaļas

Sacepums ir universāls ēdiens, kurā var ielikt jebkurus dārzeņus, gaļu vai zivi, un beigās vienalga tiek iegūts lielisks rezultāts.

Piedāvājam lielisku recepti, kas labi iederēsies kategorijā “ēdiens no visa kā”. Tas būs lielisks ar sezonālajiem dārzeņiem, zaļumiem, sulīgu malto gaļu un pa virsu izkusušu sieru. Šis ēdiens patiks visiem!

Svarīgs punkts: nepalaidiet novārtā posmu, kurā jāizspiež sulu no kāpostiem un kabačiem! Pretējā gadījumā jūs riskējat iegūt garšīgu, bet pajukušu sacepumu. Tajā pašā nolūkā arī tomātus izvēlieties pēc iespējas resnākus.

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltā gaļa
  • 6 olas
  • 2 tomāti
  • 1 kabacis
  • Sāls pēc garšas
  • 1 ēdamkarote kviešu milti
  • 1 ēdamkarote saulespuķu eļļa
  • 300 g galviņkāposti
  • 150 g ciets siers
  • 1 paprika
  • 1 ķekars pētersīļi
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote manna

Pagatavošana:

Kāpostu sagrieziet pēc iespējas smalkāk, viegli iesāli. Atcerieties, ka izdalās sula. Pēc 5 minūtēm lieko šķidrumu nolej. Kāpostiem pievieno olas, miltus, malto gaļu, sarīvētu sieru.

Kabačus sarīvē uz rupjas rīves, viegli iesāli, notecini lieko šķidrumu. Papriku un tomātus sagriez mazos kubiņos. Pētersīļus samal.

Kāposta masu sadali 2 daļās. Pirmajai pievieno kabaci un pētersīļus, otrajai – papriku un tomātus.

Formu cepšanai iezied ar eļļu, iekaisi mannu. Sagatavotās sastāvdaļas liec divos slāņos. Ar karotes palīdzību pieblīvē masu. Cep 180 grādu temperatūrā 60 minūtes. Gatavo sacepumu atstāj formā uz 10-15 minūtēm, pēc tam sagriez un pasniedz.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment