Ruma bāba (fotorecepte)

Raugu sarīvējiet ar ūdeni 1 ēdmakaroti miltu, atstājiet 10 minūtes.

Sviestu izkausējiet, sajauciet ar pienu, olām, sāli, samaisiet līdz viendabīgai masai.

Sajauciet abus maisījumus kopā.

Izsijājiet miltus.

Izveidojiet mīkstu, nebiezu mīklu un kārtīgi samaisiet to.

Atstājiet mīklu uz 1 stundu.

Nedaudz samīciet mīklu. Labi samīcīta mīkla sanāks maiga un zīdaina.

Atkal atstājiet uz stundu.

Tad mīklu atkal samīciet, salieciet formiņās, aizpildot 1/2 no formas, atstājiet uz 20 minūtēm.

Cepiet 200 grādos 15 minūtes, tad samaiziniet temperatūru līdz 180 grādiem un cepiet vēl 2o minūtes (mazām formiņām laiku jāsamazina)

Sīrupam – sajauciet ūdeni un cukuru, vāriet 5 minūtes tad nedaudz atdzesējiet un pievienojiet rumu. Izņemiet rumu bābas no formas un iemērciet sīrupā.

Atdzesējiet un dekorējiet ar putukrējumu.

Labu apetīti!

Avots: edimdoma.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment