Gatavošanas gaita:
- Gatavojam mīklu – samaisām 1 olu ar cukuru (0,5 glāzi), pievienojam istabas temperatūras sviestu, samīcām līdz viendabīgai masai.
- Pievienojam miltus un cepamo pulveri.
- Iesakām pievienot mīklai šķipsniņu sāls. Vēlreiz samaisām mīklu.
- Ieliekam mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Ar sviestu ieziestā formā liekam mīklu un sadalām to pa visu cepamo formu, lai sanāktu diezgan plāna mīklas kārta.
- Biezpiena pildījumam – sajaucam biezpienu, cukuru, cieti un olas, ielejam biezpiena kārtu uz mīklas.
- Nomizojam ābolus, izgriežam serdi un sagriežām plānos gabaliņos.
- Cieši uzliekam gabaliņus uz biezpiena masas, taču nepārcenšaties, apkaisām ābolus ar kanēli.
- Cepam 180 grādos 40 minūtes. Obligāti ļaujam pīrāgam atdzist, lai neizjuktu biezpiena masa.
Labu apetīti!
Avots: koolinar.ru
Pages: 1 2