Pīrāgs “Rudens melodija”

Gatavošanas gaita:

  1. Gatavojam mīklu – samaisām 1 olu ar cukuru (0,5 glāzi), pievienojam istabas temperatūras sviestu, samīcām līdz viendabīgai masai.
  2. Pievienojam miltus un cepamo pulveri.
  3. Iesakām pievienot mīklai šķipsniņu sāls. Vēlreiz samaisām mīklu.
  4. Ieliekam mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Ar sviestu ieziestā formā liekam mīklu un sadalām to pa visu cepamo formu, lai sanāktu diezgan plāna mīklas kārta.
  6. Biezpiena pildījumam – sajaucam biezpienu, cukuru, cieti un olas, ielejam biezpiena kārtu uz mīklas.
  7. Nomizojam ābolus, izgriežam serdi un sagriežām plānos gabaliņos.
  8. Cieši uzliekam gabaliņus uz biezpiena masas, taču nepārcenšaties, apkaisām ābolus ar kanēli.
  9. Cepam 180 grādos 40 minūtes. Obligāti ļaujam pīrāgam atdzist, lai neizjuktu biezpiena masa.

Labu apetīti!

Avots: koolinar.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment