Pīrāgs ar āboliem un riekstiem (fotorecepte)

yablochnyi-pirog-s-orehami-3

Gatavojam drupačas – sarīvējam miltus ar sviestu un sajaucam ar cukuru un riekstiem.

yablochnyi-pirog-s-orehami-4

Ābolus nomizojam, izgriežam serdi, sagriežam plānās šķēlēs. Ieliekam tās bļodā un samaisām ar 30 g cukura. Noliekam malā.

Gatavojam mīklu. Sakuļam miltus ar cukuru, pievienojam skābo krējumu, olas, sodu, cepamo pulveri, vaniļu un miltus. Samaisām viendabīgu mīklu.

Cepamo formu (35×24 cm) kārtīgi ieziežam ar sviestu, ielejam tajā mīklu. Virsū izliekam ābolus.

yablochnyi-pirog-s-orehami-5

Uzklājam virsū pīrāga drupačas.

yablochnyi-pirog-s-orehami-6

Cepam 180 grādos 45-50 minūtes, kamēr pīrāgs neatlips no cepamās formas sieniņām. Atdzesējam formā uz restēm, tad izņemam un pilnībā atdzesējam jau bez formas.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment