Gatavojam drupačas – sarīvējam miltus ar sviestu un sajaucam ar cukuru un riekstiem.
Ābolus nomizojam, izgriežam serdi, sagriežam plānās šķēlēs. Ieliekam tās bļodā un samaisām ar 30 g cukura. Noliekam malā.
Gatavojam mīklu. Sakuļam miltus ar cukuru, pievienojam skābo krējumu, olas, sodu, cepamo pulveri, vaniļu un miltus. Samaisām viendabīgu mīklu.
Cepamo formu (35×24 cm) kārtīgi ieziežam ar sviestu, ielejam tajā mīklu. Virsū izliekam ābolus.
Uzklājam virsū pīrāga drupačas.
Cepam 180 grādos 45-50 minūtes, kamēr pīrāgs neatlips no cepamās formas sieniņām. Atdzesējam formā uz restēm, tad izņemam un pilnībā atdzesējam jau bez formas.
Labu apetīti!
Avots: vkusnyblog.ru
Pages: 1 2