Piparkūku kēkss ar dzērvenēm

Gatavošanas gaita:

  1. Olas, sviestu un pienu izņemiet no ledusskapja jau iepriekš, lai tie būtu istabas temperatūrā.
  2. Sajauciet miltus, cepamo pulveri, garšvielas un sāli. Citā bļodā sakuliet cukuru un sviestu, pievienojiet olas, medu, pienu un sodu samaisiet.
  3. Sakuliet abas masas līdz viendabīgai masai. Pievienojiet dzērvenes pēc garšas.
  4. Ieziediet cepamo formu ar sviestu un apkaisiet ar miltiem. Ielejiet tajā mīklu un cepiet 40-45 minūtes 180 grādos.
  5. Gatavo kēksu var apliet ar glazūru – 3-4 ēdamkarotes pūdercukura sajauciet ar dažiem pilieniem citrona sulas. Masai ir jābūt biezai un necaurspīdīgai.

Labu apetīti!

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment