Olu kokteilis jeb „egnogs”

Gatavošanas gaita:

  1. Kastrolī sajaukt kopā pienu, krustnagliņas, ½ tējkaroti vaniļas ekstrakta, pielikt klāt kanēli un 5 minūtes vārīt uz vismazākās temperatūra. Lēnām vārīt piena maisījumu, līdz tas sāk verdēt.
  2. Lielā bļodā sakult olu dzeltenumus un cukuru. Kult līdz masa kārtīgi saputojas. Lēnām piejaukt olu masu pie piena. Apmēram 3 minūtes vārīt uz vidējas temperatūras, pastāvīgi maisot, vai līdz konsistence kļūst bieza. Neļaut konsistencei uzvārīties. Izņemt krustnagliņas un ļaut dzērienam atdzist apmēram stundu.
  3. Pēc tam piejaukt klāt rumu, saldo krējumu, 2 tējkarotes vaniļas un malto muskatriekstu. Pirms pasniegšanas ļaut dzērienam atdzist ledusskapī 24 stundas.

Avots: allrecipes.com

Leave a Comment