Gatavošanas gaita:
- Kastrolī sajaukt kopā pienu, krustnagliņas, ½ tējkaroti vaniļas ekstrakta, pielikt klāt kanēli un 5 minūtes vārīt uz vismazākās temperatūra. Lēnām vārīt piena maisījumu, līdz tas sāk verdēt.
- Lielā bļodā sakult olu dzeltenumus un cukuru. Kult līdz masa kārtīgi saputojas. Lēnām piejaukt olu masu pie piena. Apmēram 3 minūtes vārīt uz vidējas temperatūras, pastāvīgi maisot, vai līdz konsistence kļūst bieza. Neļaut konsistencei uzvārīties. Izņemt krustnagliņas un ļaut dzērienam atdzist apmēram stundu.
- Pēc tam piejaukt klāt rumu, saldo krējumu, 2 tējkarotes vaniļas un malto muskatriekstu. Pirms pasniegšanas ļaut dzērienam atdzist ledusskapī 24 stundas.
Avots: allrecipes.com
Pages: 1 2