Svarīgākās garšvielas virtuvē

1601w-bay-leaves

Lauru lapas

Ar vieglu smaržu un specifisku struktūru – tās ir svarīgas buljonu, zupu un sautējumu sastāvdaļa. Vienmēr noņemt pirms ēdiena pasniegšanas.

0910p48-cinnamon-x

Kanēlis

Labi piemērots gan saldiem, gan pikantiem ēdieniem, it īpaši Ziemeļāfrikas, Tuvo Austrumu un Āzijas virtuves ēdieniem.

1601w-ground-nutmeg

Muskatrieksts

Muskatrieksts ir svarīga konditorejas izstrādājumu sastāvdaļa. Kopā ar sautētiem spinātiem tas veido ļoti gardu kombināciju. (Tiešām! Pamēģiniet!)

1601w-ground-ginger

Malts ingvers

Ingveru izmanto konditorejā un dažās Āzijas valstu virtuvē. Tas piešķir siltumu un smaržu ēdienam.

1601w-ground-allspice

Maltie smaržīgie pipari

Svarīga garšviela maizniekiem un konditoriem. Šķipsniņa smaržīgo piparu piešķir ceptai cūkgaļai un uz grila ceptai vistai intriģējošu garšu un aromātu.

1601w-roasted-cumin

Ceptas ķimenes

Šī garšviela tikai nesen parādījās uz veikalu plauktiem. Pūderis ir apcepts, kas ļauj ieekonomēt laiku, kas tiek pavadīts maļot un cepot to.

1601w-crushed-red-pepper

Sasmalcināts sarkanais pipars

Šķipsniņa piešķir ēdienam stipru asumiņu. To var arī pielikt klāt pie picas un svaigi sagriezta mango.

1601w-chili-powder

Čilī pulveris

Paprikas, ķimeņu un sasmalcināta čilī maisījums. Lieto, protams, čilī pagatavošanā, kā arī meksikāņu virtuvē.

1206w-sesame-seeds-x

Sezama sēklas

Piešķir ēdienam riekstu garšu. Ieteicams pirkt grauzdētas sezama sēklas vai grauzdējiet mājās līdz sēklas kļūst gaiši zeltainas.

Avots: cookinglight.com

 

Leave a Comment