Lauru lapas
Ar vieglu smaržu un specifisku struktūru – tās ir svarīgas buljonu, zupu un sautējumu sastāvdaļa. Vienmēr noņemt pirms ēdiena pasniegšanas.
Kanēlis
Labi piemērots gan saldiem, gan pikantiem ēdieniem, it īpaši Ziemeļāfrikas, Tuvo Austrumu un Āzijas virtuves ēdieniem.
Muskatrieksts
Muskatrieksts ir svarīga konditorejas izstrādājumu sastāvdaļa. Kopā ar sautētiem spinātiem tas veido ļoti gardu kombināciju. (Tiešām! Pamēģiniet!)
Malts ingvers
Ingveru izmanto konditorejā un dažās Āzijas valstu virtuvē. Tas piešķir siltumu un smaržu ēdienam.
Maltie smaržīgie pipari
Svarīga garšviela maizniekiem un konditoriem. Šķipsniņa smaržīgo piparu piešķir ceptai cūkgaļai un uz grila ceptai vistai intriģējošu garšu un aromātu.
Ceptas ķimenes
Šī garšviela tikai nesen parādījās uz veikalu plauktiem. Pūderis ir apcepts, kas ļauj ieekonomēt laiku, kas tiek pavadīts maļot un cepot to.
Sasmalcināts sarkanais pipars
Šķipsniņa piešķir ēdienam stipru asumiņu. To var arī pielikt klāt pie picas un svaigi sagriezta mango.
Čilī pulveris
Paprikas, ķimeņu un sasmalcināta čilī maisījums. Lieto, protams, čilī pagatavošanā, kā arī meksikāņu virtuvē.
Sezama sēklas
Piešķir ēdienam riekstu garšu. Ieteicams pirkt grauzdētas sezama sēklas vai grauzdējiet mājās līdz sēklas kļūst gaiši zeltainas.
Avots: cookinglight.com