Nekas nav gardāks par šokolādes torti “Pele”!

Gatavošanas gaita:

  1. Sajauciet 3 glāzes cukura ar kakao iepakojumu. Tad uzmanīgi samaisām, pievienojam 5 olas un sakuļam līdz viendabīgai masai.
  2. Sviestu izkausējiet un ielejiet siltu (nevis karstu!) šokolādes maisījumā un samaisiet. Pievienojiet vaniļas cukuru, samaisiet un ielejiet visu kefīru, pievienojiet cepamo pulveri, miltus, samaisiet līdz viendabīgai masai.
  3. Mīklai jābūt biezai kā skābam krējumam, ja konsistence nav pietiekami bieza – pievienojiet pakāpeniski vēl miltus.
  4. Formu noklājiet ar cepamo papīru un ieziediet to ar sviestu – no sākuma pietiks ar 10 ēdamkarotēm mīklas. Cepiet 180 grādos 30 minūtes, pārbaudiet gatavību ar kociņu. Tādā veidā cepiet visus tortes biskvītus un pilnībā atdzesējiet tos, katru apslakot ar liķieri vai sīrupu.
  5. Krēmam – sakuliet sviestu ar iebiezināto pienu – iebiezināto pienu ir jāpievieno pakāpeniski, sakuļot pēc katras pievienošanas reizes. Nevajag uzreiz pievienot visu iebiezināto pienu – citādi krēms būs pārāk šķidrs.
  6. Kad biskvīti atdzisa – ieziediet tos ar iebiezinātā piena krēmu, atstājot vienu biskvīta daļu. Sadrupiniet atlikušo biskvītu drupačās, un dekorējiet ar to torti (apkaisiet tortes malas un augšu). Turiet torti ledusskapī kā minimums 4 stundas, bet labāk – uz nakti, tad pasniedziet.

Labu apetīti!

Avots: vkusnodoma.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment