Mutē kūstošs ābolu pudiņš (fotorecepte)

recept-yablochnyi-puding-shag

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nedaudz ieziediet cepamo formu ar sviestu (formai nav jābūt mazākai par 2,5 l). 5-6 vidēja izmēra āboliem izgrieziet serdi (var arī ādiņu) un sagrieziet apmēram 1 cm biezos gabaliņos. Izlieciet sagatavotā formā.

recept-yablochnyi-puding-shag_0

Miksera bļodā izsijājiet miltus ar cepamo pulveri. Pievienojiet cukuru, pienu, izkausēto sviestu un olas. Sakuliet līdz viendabīgai masai.

recept-yablochnyi-puding-shag_1

Ielejiet mīklu formā.

recept-yablochnyi-puding-shag_2

Kastrolī savienojiet cukuru, tumšo sīrupu (vai medu) un 300 ml ūdens. Vāriet, maisot, uz neliela uguns, kamēr cukurs neizkusīs.

recept-yablochnyi-puding-shag_3

Tad palieliniet uguni un gaidiet, līdz masa sāks burbuļot, nemaisot.

recept-yablochnyi-puding-shag_4

Karsto sīrupu izlejiet uz mīklas.

recept-yablochnyi-puding-shag_5

Cepiet pudiņu 40 minūtes līdz zeltainai garozai. Gatavā pudiņa dibenā būs biezs karameles slānis, bet virs tās – maiga mīkla ar āboliem.

Labu apetīti!

Avots: tvoirecepty.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment