Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nedaudz ieziediet cepamo formu ar sviestu (formai nav jābūt mazākai par 2,5 l). 5-6 vidēja izmēra āboliem izgrieziet serdi (var arī ādiņu) un sagrieziet apmēram 1 cm biezos gabaliņos. Izlieciet sagatavotā formā.
Miksera bļodā izsijājiet miltus ar cepamo pulveri. Pievienojiet cukuru, pienu, izkausēto sviestu un olas. Sakuliet līdz viendabīgai masai.
Ielejiet mīklu formā.
Kastrolī savienojiet cukuru, tumšo sīrupu (vai medu) un 300 ml ūdens. Vāriet, maisot, uz neliela uguns, kamēr cukurs neizkusīs.
Tad palieliniet uguni un gaidiet, līdz masa sāks burbuļot, nemaisot.
Karsto sīrupu izlejiet uz mīklas.
Cepiet pudiņu 40 minūtes līdz zeltainai garozai. Gatavā pudiņa dibenā būs biezs karameles slānis, bet virs tās – maiga mīkla ar āboliem.
Labu apetīti!
Avots: tvoirecepty.ru