Sastāvdaļas:
Biskvītam (1 taisnstūra biskvītam 35×25 cm)
- 170 g miltu
- 275 g cukura
- 30 g kakao pulvera bez cukura
- 1 tējkarote sodas
- 120 ml augu eļļas
- 120 ml kefīra
- 180 ml ūdens
- 1 ēdamkarote etiķa
- 11 g vaniļas cukura
- 1 ola
Krēmam:
- 300 g istabas temperatūras krēmsiera
- 250 ml istabas temperatūras sviesta
- 500 g „Nutellas” vai cita riekstu krēma (vai arī zemesriekstu sviesta)
- pūdercukurs pēc garšas
Šokolādes ganašam:
- 200 ml saldā krējuma
- 200 g šokolādes
Gatavošanas gaita:
Olas nedaudz sakuliet, tad pakāpeniski pievienojiet cukuru. Pievienojiet nedaudz – sakuliet utt. Tad pievienojiet rafinēto eļļu, kefīru. Pielejiet ūdeni. Samaisiet ar maisītāju. Ielejiet etiķi, samaisiet un atstājiet.
Tad sajauciet kopā miltus, kakao, vaniļu un sodu. Samaisiet ar olu masu. Samaisiet ar maisītāju.
35×25 cm lielu formu noklājiet ar cepamo papīru, ielejiet mīklu (tā būs diezgan šķidra, var arī padarīt to nedaudz biezāku, pievienojot mīklu).
Cepiet 180 grādos līdz sausam kociņam. Stipri iesakām nepārcept mīklu un pat nedaudz neizcept līdz galam, lai mīkla sanāktu mitrāka.
Atdzesējiet biskvītu, tas sanāks ļoti tumšs. Izcepiet vēl vienu biskvītu. Labāk biskvītus atstājiet atpūsties pa nakti (vai līdz vakaram, ja cepāt no rīta). Tad sagrieziet katru biskvītu horizontāli, sanāk 4 biskvīti. Tie ir ļoti mīksti, tāpēc ar rokām tos ir grūti paņemt, iesakām pārnēsāt ar dvieli.
Krēmam: Lielā ātrumā sakuliet sviestu ar mikseri. Pievienojiet krēmsieru un vēlreiz sakuliet, tad iejauciet iekšā riekstu krēmu. Vēlreiz sakuliet. Krēms ir gatavs! Turiet to ledusskapī uz nakti.
Tālāk formējiet torti – visus biskvītus ieziediet ar krēmu. Malas arī.
Ganašam – šokolādi salauziet gabaliņos, aplejiet ar karstu saldo krējumu, kārtīgi samaisiet līdz viendabīgai masai. Ar atdzisušo ganašu aplejiet torti, turiet torti ledusskapī 4-5 stundas līdz tas atdziest.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker