Gatavošanas gaita:
- Izšķīdiniet raugu siltā pienā.
- Pievienojiet cukuru, 75 gramus sviesta/margarīna, sāli, olas, miltus un sakuliet to ar mikseri.
- Savienojiet piena-rauga maisījumu ar olu masu un atkal sakuliet.
- Ielieciet mīklu ar sviestu ieziestā bļodā, apsedziet to un ļaujiet uzpūsties siltā vietā apmēram 1 stundu vai līdz brīdim, kad mīkla nekļūs 2 reizes lielāka.
- Sarullējiet mīklu uz nedaudz miltainas virsmas, mīklas biezumam nav jābūt biezākam par 0,5 cm.
- Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Ar atlikušo sviestu ieziediet mīklas plāksni.
8. Sajauciet kanēli ar cukuru, kārtīgi samaisiet. Šo maisījumu viendabīgi uzklājiet uz mīklas.
9. Sarullējiet mīklu ruletē un sagrieziet to mazākos gabalos. Vislabāk to darīt ar kaprona diegu.
10. Mazās ruletes saliekam uz sagatavoto cepamo formu, ļaujam tiem nostāvēties 30 minūtes, apsedzot ar mitru dvieli.
11. Cepiet 20 minūtes vai līdz gaiši-zeltainai krāsai. Gatavošanas laiks var atšķirties.
Labu apetīti!
Avots: lovecook.me
Pages: 1 2