Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 1 ola
- 150 g cukura
- 30 g sviesta vai margarīna
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes medus
- 3 ēdamkarotes piena
- 400 g miltu
- 2-3 ēdamkarotes kakao
Krēmam:
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes miltu
- 100 g cukura
- 300 ml piena
- 300 g sviesta
- valrieksti
Glazūrai:
- 100 g šokolādes
- 100 g sviesta
Gatavošanas gaita:
- Mīklai – visas sastāvdaļas, izņemot miltus un kakao, samaisiet un izkausējiet uz neliela uguns, vāriet līdz mainās masas krāsa. Noņemiet no uguns, pievienojiet miltus un kakao, samīciet mīklu. Sarullējiet daļās, izgrieziet ar šķīvi var tortes formu vienāda izmēra pankūkas 4-5 mm biezumā un cepiet 180 grādos karstā cepeškrāsnī ar miltiem apkaisītā cepamā formā dažas minūtes. Noņemiet pielipušos miltus ar sausu otiņu vai dvieli.
- Krēmam – olu sakuliet ar cukuru, pievienojiet miltus un pamazām, pastāvīgi maisot, ielejiet pienu. Vāriet krēmu ūdens peldē vai uz ļoti maza uguns, pastāvīgi maisot, līdz tas sabiezē.
- Atdzesējiet. Tad sakuliet mīkstu sviestu un pakāpeniski pievienojiet vārīto masu, nepārstājot kult.
- Biskvītus ieziediet ar vārīto krēmu, apkaisot ar riekstiem. Atstājiet istabas temperatūrā 1-2 stundas, lai biskvīti uzsūktu krēmu.
- Glazūrai – ūdens peldē izkausējiet šokolādi ar sviestu un aplejiet ar to torti. Turiet ledusskapī līdz glazūra atdzist.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker
Pages: 1 2