Piedāvājam senu recepti kā pagatavot mazsālītos gurķus aukstā marinādē. Visi būs sajūsmā!
Sastāvdaļas:
- 500 g gurķi
- 1 ēdamkarote cukurs
- 5 melnie pipari
- 1 lauru lapa
- Dilles pēc garšas
- 1 l ūdens
- 2 ēdamkarotes sāls
- 2 ķiploku daiviņas
- Mārrutku lapas pēc garšas
Pagatavošana:
1. Sajauc cukuru, sāli un ūdeni. Maisi tik ilgi, kamēr vielas izkūst ūdenī.
2. Dziļā traukā ieliec mārrutku lapas un dilles. Pa virsu uzber piparus, notīrītu ķiploku un lauru lapu.
3. Gurķus nomazgā, nogriez galus un ieliec katlā pie pārējām sagatavēm. Pa viru uzlej iepriekš sagatavoto marinādi.
Uzliec traukam pa virsu vāku un atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā.
Mazsālītie gurķi būs lielisks papildinājums pie jebkura ēdiena.
avots: sovkusom.ru