Gatavošanas gaita:
Biezpienu sakuliet ar olām, cukuru un vaniļas cukuru.
Jāsanāk gludai, apjomīgai biezpiena masai. Pievienojiet cieti un vēlreiz visu kārtīgi samaisiet.
Sarīvējiet citronu miziņās. Rozīnes aplejiet ar karstu ūdeni un turiet 5 minūtes, tad nosusiniet. Pievienojiet miziņas un rozīnes pie biezpiena, samaisiet.
Cepamo formu, ja tā nav silikona, noklājiet ar ieziestu cepamo papīru. Vienmērīgi uzklājiet biezpiena masu.
Cepiet 190 grādos 45 minūtes. Tad izslēdziet krāsni un atstājiet plātsmaizi krāsnī 10 minūtes. Izņemiet formu ar plātsmaizi no krāsns un pilnība atdzesējiet.
Pagatavojiet glazūru. Kastrolī izkausējiet sviestu, pievienojiet pūdercukuru un samaisiet līdz pilnībā izkūst. Pievienojiet skābo krējumu, sildiet, ieberiet kakao un nedaudz pavāriet līdz sabiezē (3-4 minūtes), nepieļaujiet glazūras vārīšanos.
Aplejiet plātsmaizi ar glazūru no visām pusēm, pēc vēlmes dekorējiet. Ielieciet to ledusskapī 5-6 stundas vai uz nakti.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/cook.good