Ļoti maigs un gards saldums – serbu kohs (fotorecepte)

Gatavošanas gaita:

Atdaliet olbaltumus no dzeltenumiem.

Sakuliet olbaltumus noturīgās putās. Turpinot kult, pamazām pievienojiet cukuru. Tad pakāpeniski pievienojiet dzeltenumus. Apjomam ir stipri jāpalielinās.

Maisījumā pievienojiet cepamo pulveri, mannā, miltus un uzmanīgi visu samaisiet.

Ielejiet mīklu iepriekš sagatavotā formā (vai pannā) 28-34 cm diametrā un augstumā ne mazāk par 5 cm (ieziediet ar sviestu un apkaisiet ar miltiem).

Cepiet 180 grādos 20-25 minūtes. Pārbaudiet gatavību ar kociņu.

Kamēr kohs atdziest – sildiet, taču nevāriet pienu. Pievienojiet cukuru un vaniļu.

Atdzisušo kohu sagrieziet gabaliņos un aplejiet ar karstu pienu tajā pat pannā, kur gatavojāt. Pienam pilnībā jāiesūcas kūciņās. Atdzesējiet ledusskapī.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Leave a Comment