Lielisks deserts šokoholiķiem! Meksikāņu šokolādes tarte

Gatavošanas gaita:

  1. Krējumu un medu vāriet, pastāvīgi maisot. Noņemiet kastroli no uguns. Šokolādi salauziet gabaliņos un pievienojiet pie krējuma. Pievienojiet čili un ar vieglām kustībām samaisiet. Atdzesējiet.
  2. Sajauciet miltus, kakao, cepamo pulveri, kanēli un krustnagliņas. Peivienojiet cukuru, sviestu, vaniļas cukuru. Sakuliet ar mikseri. No mīklas izveidojiet piku, tad nelielu plāceni. Ielieciet ledusskapī uz 20 minūtēm.
  3. Sarullējiet mīklu starp diviem cepamā papīra gabaliem 5 mm biezumā, izgrieziet apli noņemamās formas izmērā. Ielieciet mīklu kopā ar 2 cepamā papīra gabaliņiem starpā ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
  4. Formu ieziediet ar sviestu. Ielieciet tajā izgriezto mīklas apli, izlīdziniet. Caurduriet mīklu ar dakšu dažās vietās, tad uzlieciet formas bortiņus.
  5. No atlikušās mīklas izveidojiet „desu”, salieciet to gar formas malām, izveidojot mīklas bortiņus. Ielieciet ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
  6. Cepiet 180 grādos karstā cepeškrāsnī 15-20 minūtes. Atdzesējiet, noņemot formas bortiņu. Tad atkal uzlieciet bortiņu un virsū uzklājiet šokolādes masu, izlīdziniet.
  7. Ielieciet ledusskapī uz 3 stundām. Apkaisiet ar kakao vai pūdercukuru.

Labu apetīti!

Avots: wowcook.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment