Gatavošanas gaita:
- Krējumu un medu vāriet, pastāvīgi maisot. Noņemiet kastroli no uguns. Šokolādi salauziet gabaliņos un pievienojiet pie krējuma. Pievienojiet čili un ar vieglām kustībām samaisiet. Atdzesējiet.
- Sajauciet miltus, kakao, cepamo pulveri, kanēli un krustnagliņas. Peivienojiet cukuru, sviestu, vaniļas cukuru. Sakuliet ar mikseri. No mīklas izveidojiet piku, tad nelielu plāceni. Ielieciet ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Sarullējiet mīklu starp diviem cepamā papīra gabaliem 5 mm biezumā, izgrieziet apli noņemamās formas izmērā. Ielieciet mīklu kopā ar 2 cepamā papīra gabaliņiem starpā ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
- Formu ieziediet ar sviestu. Ielieciet tajā izgriezto mīklas apli, izlīdziniet. Caurduriet mīklu ar dakšu dažās vietās, tad uzlieciet formas bortiņus.
- No atlikušās mīklas izveidojiet „desu”, salieciet to gar formas malām, izveidojot mīklas bortiņus. Ielieciet ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
- Cepiet 180 grādos karstā cepeškrāsnī 15-20 minūtes. Atdzesējiet, noņemot formas bortiņu. Tad atkal uzlieciet bortiņu un virsū uzklājiet šokolādes masu, izlīdziniet.
- Ielieciet ledusskapī uz 3 stundām. Apkaisiet ar kakao vai pūdercukuru.
Labu apetīti!
Avots: wowcook.net
Pages: 1 2