Lečo ungāru gaumē

Daudzu saimnieču mīļākā sagatave ziemai – lečo. Tradicionāli mēs to izgatavojam no tomātiem, paprikas un burkāniem, taču ir arī variācijas. Un šie ēdieni ir ne mazāk garšīgi.

Meklējot uzkodas ar zemu kaloriju daudzumu, mājsaimnieces bieži pievēršas dārzeņu konservēšanai. Vissvarīgākais ir to dažādot, pilnveidot receptes.

Šodien vēlamies pastāstīt par recepti, kas ir patiesi garšīga. Un tai ir arī slepena sastāvdaļa, kas piešķir unikālu garšu un aromātu.

Sastāvdaļas:

3 kabači

4 ķiploku daiviņas

2 ēdamkarotes tomātu pasta

2 ēdamkarotes paprika

Sāls pēc garšas

Saulespuķu eļļa pēc garšas

4 pipari

2 sīpoli

100 ml ūdens

4 ēdamkarotes sinepes

Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1.Kabačus nomazgā un sagriez pusgredzenos. Piparus iztīri no iekšpuses, sagriez salmiņos. Sīpolu sagriez pusgredzenos, ķiploku smalki sakapā.

2. Paņem čuguna pannu vai katlu ar dziļu dibenu un uzsildi tur nedaudz eļļas. Pievieno sīpolus un apcep tos. Pēc tam pievieno piparus un ķiploku. Sautē dārzeņus 5-7 minūtes, līdz parādās aromāts.

3. Kā pēdējos pievieno kabačus, papriku, ne pārāk asas sinepes un tomātu pastu, kas jau iepriekš atšķaidīta ar ūdeni. Sajauc visas sastāvdaļas un panāc vārīšanās temperatūru. Pēc tam samazini temperatūru un sautē zem vāka 15-20 minūtes. Noņem vāku un gatavo vēl 5-10 minūtes.

Var ievietot lečo sterilizētās burkās, uzlikt vāku un atstāt ziemai, vari arī pasniegt to vēl karstu ar svaigu maizi. Mēs jebkurā gadījumā iesakām atstāt pāris burciņas ledusskapī!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment