Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- 5 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote citrona miziņu
Krēmam:
- 20 g želatīna
- 150 ml ūdens
- 300 g biezpiena
- 5 ēdamkarotes pūdercukura
- 250 ml saldā krējuma
- konservētie ananāsi
Gatavošanas gaita:
Olbaltumus sakuliet ar cukuru līdz noturīgai masai. Pakāpeniski pievienojiet olu dzeltenumus, kārtīgi kuļot pēc katras olas pievienošanas.
Pa daļām pievienojiet miltus un kārtīgi samaisiet.
Ielejiet mīklu noņemamā formā, kas ir noklāta ar cepamo papīru.
Cepiet 25-30 minūtes 180 grādos.
Noņemiet biskvītu no formas, izņemiet papīru. Ļaujiet tam pilnībā atdzist, tad sagrieziet horizontāli divās daļās.
Krēmam – želatīnu aplejiet ar ūdeni. Biezpienu samaisiet ar saldo krējumu, pūdercukuru un kārtīgi sakuliet ar mikseri.
Želatīnu sildiet līdz tas izšķīst un sajauciet ar biezpienu. Pievienojiet sagrieztas ananāsu šķēlītes.
Pirmo biskvītu ielieciet formā, formas malās izlieciet cepamo papīru.
Tiklīdz biezpiena masa sāks sastingt, ielejiet to uz biskvīta.
Apsedziet ar otru biskvīta daļu un turiet ledusskapī 6 stundas.
Tad izņemiet no formas, noņemiet papīru.
Apkaisiet ar pūdercukuru. Sagrieziet porcijās.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/cook.good