Kraukšķīgais itāļu riekstu pīrāgs ‘Panforte’ (fotorecepte)

Gatavošanas gaita:

  1. Apcepiet lazdu riekstus pannā līdz no tiem var noņemt miziņu. Rullējiet riekstus cietā virsmā, lai atdalītu miziņas. Samaliet mandeles, lazdu riekstus un sausos riekstus lielos gabaliņos, visu samaisiet.
  2. Gatavojam mīklu – pie miltiem pievienojam kakao, ingveru un kanēli. Maisījumu samaisiet ar riekstiem un žāvētiem augļiem.
  3. Uzsildiet medu un sajauciet ar cukuru. Vāriet līdz iegūsiet viendabīgu masu – karameli.
  4. Noklājiet cepamo formu ar ieziestu cepamo papīru un ieleiciet tajā riekstu maisījumu. Aplejiet visu ar karameli, ātri un uzmanīgi samaisiet.
  5. Cepiet 150 grādos 1,5 stundas.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

 

 

Leave a Comment