Ko es ievietoju puķupodā, lai istabas augi skaisti ziedētu

Banāni ir eksotiski augļi, kas ir daudzviet populāri un kurus iecienījuši gan pieaugušie, gan bērni. Šis saldais auglis tiek uzskatīts par neticami labvēlīgu cilvēkiem, jo tas satur daudz vitamīnu un dažādas barības vielas.

Bet tikai daži cilvēki zina, ka banānus var izmantot ne tikai kā patīkamu uzkodu un teju neaizstājamu sastāvdaļu desertu pagatavošanas procesā, bet arī kā lielisku mēslojumu istabas augiem. Pateicoties šādam mēslojumam, istabas augiem ievērojami palielinās pumpuru daudzums, priecējot ikvienu namu ar skaistiem ziediem.

LASI VĒL: Nemetiet ārā olu čaumalas!

Šajā rakstā es pastāstīšu, kā pareizi izmantot banānu, jeb, precīzāk, banānu mizu, lai augi būtu patiešām veselīgi.
Banānu mizā ir milzīgs daudzums minerālu komponentu, galvenie no tiem ir magnijs, kālijs, fosfors. Tieši šīm vielām ir liela nozīme normālai augu augšanai, attīstībai un augļu veidošanai. Pati banānu mizas izmantošanas metode istabas augiem ir ļoti vienkārša – pirms stādīšanas vienkārši ievietojiet to puķu podā, lai stādi visā sadalīšanās periodā regulāri saņemtu dzīvībai nepieciešamos elementus.

Lai to izdarītu, sagrieziet svaigu banāna mizu mazos kvadrātos. Paņemiet puķu podu un piepildiet to ar drenāžas slāni un nedaudz zemes. Tagad mēs ņemam sasmalcinātus mizas kvadrātus un “noliekam” banāna “paklāju” uz zemes. Vidēja lieluma augam pietiks tikai ar 5-7 maziem mizas gabaliņiem. Pēc tam jūs varat sākt parasto ziedu stādīšanu, mūsu mēslojums ir lieliski “paslēpts” pašā puķu poda “sirdī”.

LASI VĒL: Manai meitai 8. Un lūk, 20 padomi, kurus es gribu dot visiem vīriešiem. Gudra tēva vārdi

Šī metode ir piemērota absolūti visiem istabas augiem, tai nav nepieciešams daudz laika un sagatavošanās, bet galu galā tā sniegs daudz labumu ziediem. Bet paturiet prātā, ka pirms banānu ādas izmantošanas tās rūpīgi jānomazgā ar ziepēm un birzti, lai tās notīrītu no sārņiem, ar kuru palīdzību jūs varat ienest infekciju augā.

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment