Klasiskās mājas piparkūkas

Gatavošanas gaita:

  1. Sakuliet mīkstu, istabas temperatūras sviestu kopā ar cukuru līdz viendabīgai, gaisīgai masai. Pievienojiet medu un dzeltenumu.
  2. Samaisiet atsevišķā bļodā miltus, sāli, cepamo pulveri, sodu, kanēli, krustnagliņas, ingveru un muskatriekstu. Pievienojiet maisījumu mīklā un samaisiet. Ietiniet pārtikas plēvē un ielieciet ledusskapī kā minimums uz stundu.
  3. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Galda virsmu nedaudz apkaisiet ar miltiem, sarullējiet mīklu apmēram 0,5 cm biezā plācenī. Ar formiņām izspiediet figūriņas, salieciet tos uz cepamās formas, kas ir noklātas ar cepamo papīru.
  4. Cepiet 180 grādos 8-10 minūtes līdz piparkūku maliņas kļūst brūnējas.

Labu apetīti!

Raksts tapis sadarbībā ar www.visasdavanas.lv

13631507_1220485064638217_4086509560668137534_n

Avots: vk.com/chief.cooker

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment