Sastāvdaļas:
- 350 g saldas smilšu mīklas
- mīkla galda virsmai
Krēmam:
- 5 olu dzeltenumi
- 100 g smalka cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 350 ml piena
- 1 vaniļas pāksts
Dekoram un glazūrai:
- svaigie augļi (kivi, ananāss)
- ogas (zemenes u.c.)
- 6 ēdamkarotes aprikožu džema
Gatavošanas gaita:
Sarullējiet mīklu plānā, taisnstūra plācenī uz nedaudz ar miltiem apkaisīta galda. Uzmanīgi pārlieciet mīklu 24×15 cm cepamā formā, iespiežot mīklu formā, neaizmirstot arī par formas bortiņiem.
Ar asu nazi apgrieziet mīklas pārpalikumus, caurduriet mīklu ar dakšu. Turiet to ledusskapī 30 minūtes. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Apsedziet formu ar cepamo papīru, virsū uzberiet pupiņas (svaram).
Cepiet 15 minūtes. Noņemiet cepamo papīru ar pupiņām un gatavojiet vēl 10-15 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina. Ļaujiet tai pilnībā atdzist, pārlieciet gatavo mīklu uz šķīvja. Sāksim dekorēt tarti!
Sakuliet olu dzeltenumus ar cukuru apjomīgā bāli-dzeltenā krēmā. Ieberiet miltus. Kastrolī ielejiet pienu, gareniski sagrieziet vaniļas pāksti un ar naža galu pārlieciet sēklas pienā. Tiklīdz piens sāk vārīties, uzreiz pārlejiet to olbaltumu krēmā, turpinot kult.
Sildiet krēmu uz neliela uguns un, maisot, vāriet. Vāriet, nepieļaujot stipru burbuļošanu, 2 minūtes. Tad gatavo krēmu sarīvējiet caur sietiņu, tiekot vaļā no liekiem kamoliņiem.
Krēmu pārlejiet vai pārlieciet ar karoti formā, izlīdzinot virsmu. Ļaujiet krēmam pilnībā atdzist.
Nomizojiet augļus un sagrieziet tos. Kivi un ananāsu sagrieziet plānās ripiņās, lielas zemenes – uz pusēm vai ceturtdaļās. Salieciet augļus uz tartes. Sildiet aprikožu džemu līdz tas sāk vārīties, sarīvējiet caur sietiņu un ieziediet augļus ar iegūto glazūru. Pirms pasniegšanas tai ir jāatdziest.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker