Kartupeļi pienā: manas vīramātes recepte

Tik garšīgus kartupeļus man iemācīja gatavot mana vīramāte. Viņai bija daudz satriecošu recepšu, un viņa tajās labprāt dalījās ar mani. Mēs šo ēdienu saucam par “vecmāmiņas piena kartupeļiem”.

Viņa vienmēr tos gatavoja siltā pienā. Un pievienoja daudz, daudz sviesta. Par diētu šeit nevar būt ne runas!
Es šo ēdienu gatavoju pēc savas receptes, bet arī sanāk ļoti gardi.

Man ir lauku piens, īsts, trekns. Es atstāju viņu uz nakti ledusskapī, pēc tam noņemu krējumu un tajā gatavoju kartupeļus.

Ja jūs gatavojat ar veikala pienu, ņemiet tādu, kurā ir vairāk tauku. Lai pagatavotu piena kartupeļus, mums vajag pienu, kartupeļus, 1 olu, sviestu, sāli.

Notīra kartupeļus un tos sagriež plānos salmiņos.

Atsevišķā bļodā sajauc pienu (vai saldo krējumu), olu un sāli.

Kartupeļus aplej ar sagatavoto piena masu. Šķidrumam jābūt tik daudz, lai tā nosegtu kartupeļus.

Pievienojiet sviesta gabaliņus. Ēdienu gatavošanai izmantoju saldo krējumu, tāpēc pieliku nedaudz sviesta, apmēram 30 gramus. Jūs varat pievienot vairāk, ēdiens būs garšīgāks. Visas šīs darbības ilgst 15 minūtes. Pārējo paveiks cepeškrāsns. Sākumā kartupeļus ievieto cepeškrāsnī 15 minūtes uz maksimālo siltumu, pēc tam temperatūru pazemina līdz 180 grādiem un atstāj kartupeļus uz pusotru stundu krāsnī.

Gatavajiem kartupeļiem nevajadzētu būt sausiem. Vienlaikus trauka dibenā nevajadzētu būt šķidrumam. Uzmanīgi atdaliet kartupeļus no malas, ja šķidruma nav, krāsni var izslēgt.

Mācieties, mēģiniet, eksperimentējiet.  Galvenais gatavot ar noskaņojumu!

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment