Gatavošanas gaita:
- Rabarberus attīrīt, sagriezt nelielos gabaliņos un ielikt kastrolī.
- Pieliet klāt nelielu ūdens daudzumu, pievienot kļavu sīrupu un sautēt uz maza uguns, kamēr rabarbers nekļūs pavisam mīksts. Ļaut rabarberam atdzist. Izliet lieko šķidrumu no kastroļa.
- Zemenes sagriezt plāksnēs.
- Kārtaino mīklu sagriezt aplīšos apmēram 14 cm diametrā. Katra aplīša vidū ielikt sautētu rabarberu un dažus gabaliņus zemeņu.
- Salikt pīrādziņu uz pusēm un kārtīgi savienot maliņas. Uzlikt pīrādziņus uz cepamformas, kas ir aizklāts ar pergamentu, apsmērēt ar olu dzeltenumu, pirms tam kārtīgi sakuļot to ar tējkaroti ūdens.
- Cept iepriekš sasildītā cepeškrāsnī 180 grādos 15-20 minūtes.
Labu apetīti!
Avots: kitchenmag.ru
Pages: 1 2