Kārtainie pīrādziņi ar rabarberiem un zemenēm

Gatavošanas gaita:

  1. Rabarberus attīrīt, sagriezt nelielos gabaliņos un ielikt kastrolī.
  2. Pieliet klāt nelielu ūdens daudzumu, pievienot kļavu sīrupu un sautēt uz maza uguns, kamēr rabarbers nekļūs pavisam mīksts. Ļaut rabarberam atdzist. Izliet lieko šķidrumu no kastroļa.
  3. Zemenes sagriezt plāksnēs.
  4. Kārtaino mīklu sagriezt aplīšos apmēram 14 cm diametrā. Katra aplīša vidū ielikt sautētu rabarberu un dažus gabaliņus zemeņu.
  5. Salikt pīrādziņu uz pusēm un kārtīgi savienot maliņas. Uzlikt pīrādziņus uz cepamformas, kas ir aizklāts ar pergamentu, apsmērēt ar olu dzeltenumu, pirms tam kārtīgi sakuļot to ar tējkaroti ūdens.
  6. Cept iepriekš sasildītā cepeškrāsnī 180 grādos 15-20 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: kitchenmag.ru

Leave a Comment