Jūsu jaunais mīļākais deserts! Rīsu pīrāgs (fotorecepte)

Sastāvdaļas:

  • 150 g rīsu
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g brūnā cukura
  • 50 g sukādes
  • 400 g kārtainās mīklas
  • 75 g sviesta
  • 700 ml ūdens
  • 2 olas
  • 1 g aromatizatora ar ruma garšu
  • 1 tējkarote apelsīnu miziņu
  • 1 olu dzeltenums

Gatavošanas gaita:

Vāriet rīsus un tad nedaudz atdzesējiet tos.

Sajauciet rīsus ar olām, sviestu, cukuru, aromatizētāju, apelsīnu miziņu un ar saldo krējumu. Aromatizatora vietā varat lietot kanēli un vanilīnu.

Pievienojiet apelsīnu sukādes.

Kārtaino mīklu sarullējiet plācenī un salieciet lielāko daļu 20 cm lielā formā. Izveidojiet bortiņus.

Uzklājiet pildījumu uz mīklas. No atlikušās mīklas izveidojiet dekoru pīrāga augšai. Tam varat lietot cepumu formas. Ieziediet pīrāgu ar olu dzeltenumu.

Cepiet pīrāgu cepeškrāsnī 160-170 grādos. Varat izņemt pīrāgu tad, kad tā augša būs apcepusies. Ja pīrāgs ir apcepies, taču kociņš iznāk mitrs, apsedziet pīrāgu ar foliju un vēlreiz ielieciet krāsnī, lai tas apceptos līdz galam.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

 

Leave a Comment