Izcili gardas ķiršu smalkmaizītes

1

Nomazgājiet ķiršus un izņemiet kauliņus. Apkaisiet to ar cukuru un atstājiet uz 15 minūtēm. Pēc 15 minūtēm ieberiet cieti, labi to samaisiet ar ķiršiem un uzlieciet to vārīties uz neliela uguns. Pie tam pastāvīgi maisiet, taču neļaujiet tai burbuļot. Maisījums iegūs biezu konsistenci un atgādinās nedaudz ķīseli. Noņemiet to no uguns.

2

Atsaldējiet mīklu. Sarullējiet to plācenī un sagrieziet 6 kvadrātos.

3

Katru kvadrātu nosacīti diagonāli sadaliet. Uz vienas daļas izveidojiet 4-6 griezienus no malas uz centra pusi, kā tas ir bildē.

4

Uz otras malas izlieciet atdzisušu pildījumu.

5

Mīklas malas ieziediet ar ūdeni, noklājiet pildījumu ar sagriezto mīklas pusi un sakniebiet malas. Ieziediet smalkmaizītes ar sakultu olu. Izlieciet tos uz cepamās krāsns, kas ir noklāta ar cepamo papīru. Cepiet 200 grādos 20-25 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Leave a Comment