Gatavošanas gaita:
- Sviestu sarīvējiet ar miltiem. Sakuliet olu, pievienojiet pūderucukuru un, pakāpeniski pievienojot ūdens, samīciet mīklu. Turiet mīklu 30 minūtes ledusskapī.
- Pildījumam – ābolus sagrieziet nelielos gabaliņos, apcepiet sviestā ar cukuru līdz tie ir mīksti. Cepšanai aizgāja apmēram 40 g sviesta, bet cukura – pēc garšas, skatoties pēc ābolu skābuma.
- Drupačām – 20 g miltu (vai nedaudz vairāk), 20 g cukura un 20 g sviesta sarīvējiet ar rokām līdz drupačām, samaisiet.
- Mīklu sarullējiet 0,5 cm biezā plācenī. Uzlieciet pildījumu, atstājot brīvu 1,5 cm malās.
- Sakniebiet malas.
- Cepiet 180 grādos 20-25 minūtes līdz zeltainai krāsai.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/best_of_kulinaria
Pages: 1 2