Izcili garda ābolu galete

Gatavošanas gaita:

  1. Sviestu sarīvējiet ar miltiem. Sakuliet olu, pievienojiet pūderucukuru un, pakāpeniski pievienojot ūdens, samīciet mīklu. Turiet mīklu 30 minūtes ledusskapī.
  2. Pildījumam – ābolus sagrieziet nelielos gabaliņos, apcepiet sviestā ar cukuru līdz tie ir mīksti. Cepšanai aizgāja apmēram 40 g sviesta, bet cukura – pēc garšas, skatoties pēc ābolu skābuma.
  3. Drupačām – 20 g miltu (vai nedaudz vairāk), 20 g cukura un 20 g sviesta sarīvējiet ar rokām līdz drupačām, samaisiet.
  4. Mīklu sarullējiet 0,5 cm biezā plācenī. Uzlieciet pildījumu, atstājot brīvu 1,5 cm malās.
  5. Sakniebiet malas.
  6. Cepiet 180 grādos 20-25 minūtes līdz zeltainai krāsai.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/best_of_kulinaria

 

 

Leave a Comment