Igauņu pītais kliņģeris (fotorecepte)

0mpl_qgzswu

Raugu izšķīdiniet siltā (nevis karstā!) pienā ar cukuru. Nolieciet siltā vietā, lai raugs saputotos. 30 g sviesta sakuliet ar olu dzeltenumu, ieberiet miltus, sāli, ielejiet raugu un samīciet mīklu. Gatavo mīklu izlieciet ar sviestu ieziestā bļodā un apsedziet. Atstājiet siltā vietā 1-2 stundas vai ielieciet 30 grādus karstā cepeškrāsnī.

50 g sviesta līdz viendabīgai masai sajauciet ar 3-4 ēdamkarotēm cukura un kanēļa.

Samīciet mīklu, sarullējiet 1 cm biezā plācenī. Uzklājiet sviesta, cukura un kanēļa maisījumu uz tā, cieši sarullējiet ruletē.

15pkxqmxnic

Ruleti sagrieziet gareniski uz pusēm, atstājot galiņu veselu (nesagrieztu). Sapiniet 2 pusītes un savienojiet galus, lai sanāktu noslēgts aplis.

iql9mhce57i

Pirms ielikšanas cepeškrāsnī ieziediet atlikušo sviesta-cukura masu. Pēc tam izlieciet uz cepamās formas un cepiet 200 grādos 20-25 minūtes. Pēdējās 5-10 minūtes varat samazināt temperatūru līdz 180 grādiem.

Izņemiet no cepeškrāsns, apkaisiet ar pūdercukuru vai ieziediet ar cukura-citrona sulas maisījumu.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment