Iemīļotākais deserts: šokolādes desa

Droši vien pats pirmais ēdiens, ko es patstāvīgi iemācījos gatavot, nebija nekāda omlete, kā ierasts uzskatīt, bet tieši tā, nē, tieši TĀ – šokolādes desa!

Lai pagatavotu tādu šokolādes desu, kā bērnībā, jāmēģina cepumus salauzt tā, lai tad, kad saldo desu sagriež, būtu redzami balti cepumu gabaliņi, kas atgādina speķi. Tāpēc daļa cepumi jāsamaļ sīkās drusmlās, bet palikušie jāsasmalcina lielākos gabaliņos. Visvecākais paņēmiens – cepumus ielikt plastmasas maisiņā un sadrumstalot ar mīklas rulli.

1 porcijai nepieciešams:

Cepumi (Selgas) 500 grami
Sviests (1 iepakojums) – agrāk tie bija 200 grami, tagad 180
Cukurs 4 ēdamkarotes
Piens 100 ml
Kakao pulveris – 3 ēdamkartoes (var arī vairāk, ja jums patīk tumšākas krāsas desa)
Vaniļas cukurs pēc garšas, bieži vien tas izbeidzies, tad nu taisu bez

Un pēc vēlēšanās var pildīt ar:

Riekstiem: valrieksti, lazdu rieksti, jebkura veida, var kaut saulespuļu sēklas

Žāvēti augļi: arī jebkuri – sākot no žāvētām aprikozēm līdz kaltētiem ananāsiem (es, kā likums, gatavoju bez žāvētiem augļiem)

Nu un process ir viegls un bērniem interesants:

1. Ņemam palielāku bļodu, tur ieberam visus cepumus un smalcinām tos ar visu, kas ir pa rokai ( īpaši aizrauties nevajag, dažus sīki saberžam, pārējie paliek lielākos gabaliņos), man tā ir kartupeļu spiede. Riekstus un žāvētos augļus sasmalcinām/sagriežam un ieberam bļodā pie cepumiem.

2. Liekam katliņu ūdens peldē, tur ieliekam gabaliņos sagrieztu sviestu, cukuru, kakao, to visu maisam, līdz cukurs pilnībā izkusis.

3. Masu ielejam bļodā pie cepumiem un žāvētajiem augļiem, cītīgi samaisām un veidojam desiņas, izmantojot pārtikas plēvi.

4. Liekam ledusskapī sacietēšanai.

avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment