Ideja vakariņām – ar spinātiem pildīti kaneloni ķirbju mērcē

Itāļu fantāzijai un spējai darboties ar mīklu nav robežas. Piemēram, viens no populārākajiem makaronu veidiem Itālijā ir kaneloni. Tradicionāli tos gatavo no pastas plāksnēm, kas domātas lazanjai. Kaneloni pildījumi var būt visdažādākie: biezpiens, maltā gaļa, spināti.

Kaneloni ar ķirbju mērci un spinātu pildījumu ir viens no delikātākajiem šo makaronu ēdieniem. Svarīgi, ka šī ēdiena pagatavošana neprasa daudz laika.

Sastāvdaļas:

350 gr ķirbis

650 gr konservēti tomāti

150 gr rikotas siers

250 gr kaneloni pasta

50 gr parmezāna siers

6 ķiploku daiviņas

500 gr spināti

50 gr krējums

50 gr panēti sausiņi

1 gr muskatrieksts

Pagatavošana:

1.Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ķirbi sagriez kubiņos, ķiploku samal. Iztvaicē tos kopā ar tomātiem līdz tie gatavi un masu sablenderē. Apcep spinātus, un, kad tie atdzisuši, sajauc kopā ar rikotas sieru, krējum un muskatriekstu.

2. Formu cepšanai iesmērē ar olīveļļu. Daļu mērces, kas iegūta no ķirbja un tomāta, ielej pannas dibenā. Katru kaneloni trubiņu divas trešdaļas piepildi ar spinātu masu, bet pēc tam liec tās pannā. Kad kaneloni visi sapildīti, pa virsu uzlej atlikušo mērci.

Pa virsu apkaisi kaneloni ar sarīvētu parmezānu un ievieto ēdienu cepeškrāsnī uz pusstundu. Gatavo gardumu var rotās ar svaigu baziliku un pasniegt uz galda. Kaneloni būs tik sulīgi, ka pat mērci viņiem nevajadzēs.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment