Izsijājiet bļodā sausās sastāvdaļas – miltus, sodu, sāli un muskatriekstu. Muskatriekstu var aizvietot ar kanēli vai ingveru – pēc jūsu vēlmes.
Tālāk pievienojam olas un pienu.
Tad medu.
Un izkausētu sviestu.
Sagrieziet lielos gabaliņos plūmes un pievienojiet to mīklai.
Labi samaisiet mīklu līdz viendabīgai masai. Kā redziet, blenderis vai mikseris šeit nav nepieciešams.
Pārlieciet mīklu formā, kas ir nosmērēta ar sviestu vai noklātu ar cepamo papīru.
Cepam 175 grādos apmēram 35 minūtes. Pārbaudiet ar koka karoti pīrāga gatavību, tiklīdz parādīsies zeltaina garoza.
Ļaujiet atdzist uz restes, bez cepamformas.
Lūk, cik tas ir porains un skaists. Svarīgi – atkarībā no medus deserts var sanākt nedaudz sauss, tad vienkārši var to piesūkt ar sīrupu vai ievārījumu pēc jūsu vēlmes.
Labu apetīti!
Avots: andychef.ru