Elementārs kulinārijas šedevrs! „Ferrero Rocher” torte (fotorecepte)

Sastāvdaļas:

  • 5 lielas olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1,75 glāzes samaltu lazdu riekstu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 200 g istabas temperatūras sviesta
  • 280 g rūgtas šokolādes
  • 7 ēdamkarotes „Nutellas” vai cita šokolādes krēma
  • 200-220 g vafeļu
  • 10 Ferrero Rocher konfekšu

Olas sakuliet ar cukuru līdz masa palielināsies trīs reizes. Miltus, kakao un cepamo pulveri samaisiet.

Pievienojiet lazdu riekstus, pakāpeniski pievienojiet sauso masu pie olu masas. Tortes formu ieziediet ar sviestu un ielejiet mīklu. Cepiet 175 grādos apmēram 40 minūtes.

Izkausējiet šokolādi mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē. Tad pilnībā atdzesējiet šokolādi līdz istabas temperatūrai. Samaisiet šokolādi ar iepriekš sakulto sviestu un šokolādes krēmu. Visu sakuliet līdz viendabīgai masai.

Izcepto biskvītu sagrieziet horizontāli 2-3 kārtās. Sadrupiniet vafeles. Katru tortes slāni kārtīgi ieziediet ar krēmu un apkaisiet ar vafelēm.

Ar atlikušo krēmu ieziediet tortes malas, apkaisiet ar vafelēm un riekstiem, ja tie palika. Katru konfekti sagrieziet uz pusēm un salieciet aplī uz tortes. Pirms pasniegšanas torti kārtīgi atdzesējiet un izņemiet nedaudz agrāk, lai krēms kļūtu mīkstāks.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Leave a Comment